Het is niet moeilijk om met je eigen handen een vijver met een bioplato te maken.

vijver met bioplato Een vijver in het land is een uitstekende decoratie voor een persoonlijk perceel. Landschapsontwerpers plaatsen een kunstmatig reservoir in de regel in een recreatiegebied. Banken en tafels kunnen bij de vijver worden geplaatst, waardoor een eethoek ontstaat. Als je een bioplato naast de vijver uitrust, kun je vissen in het water zetten en tijd doorbrengen met een hengel op je site.

Vijver arrangement

Voor een kunstmatig reservoir is het noodzakelijk om een ​​put te graven met een diepte van minimaal 2 m. De put wordt met de hand gegraven met behulp van een schop, om de bodemstructuur niet te beschadigen en aardverschuivingen te voorkomen. Vervolgens zijn de bodem en wanden van de toekomstige vijver bedekt met een versterkt gaas. Om de oevers te versterken, is het binnenoppervlak van de tank gebetonneerd met een laag waterdichte mortel 10 cm.

De betonnen afdekking is bedekt met een gipsgaas en vervolgens wordt er 2 cm speciaal gips op aangebracht. Daarna kunt u beginnen met het schilderen van de coating. Als u voor gele verf kiest, krijgt het water in de vijver een groenachtige tint en als u de wanden van de tank met blauwe verf schildert, ziet het water er donkerblauw uit. Ter decoratie is de oever van de vijver bekleed met steen.

Voor een normale circulatie van water en de verzadiging ervan met zuurstof, is een beluchter in de vijver geïnstalleerd. Het is niet de moeite waard om een ​​te krachtige luchtpomp te kopen. Bij een teveel aan zuurstof in het reservoir zullen zich lagere algen ontwikkelen en zal het wateroppervlak zeer snel bedekt zijn met modder.

Voor het aanplanten van hogere algen in de vijver kun je onderwaterterrassen maken zoals een alpenglijbaan in de tuin. Als je puin langs de randen van de lagen giet en een houten afdekking in het midden installeert, krijg je decoratieve treden om in de vijver af te dalen..

Opstelling van bioplato

Om het water in de vijver te filteren is ernaast een bioplato opgesteld. Het is een stuwmeer met een helling, dat is opgevuld met puin en zand. Meestal wordt dit reservoir op hetzelfde niveau als de vijver gegraven, maar als uw site waterleidingen dicht bij het grondoppervlak heeft, kan de bioplato op steunen worden geïnstalleerd.

Om het bioplato goed te laten werken, heb je nodig:

  • vul het met water uit een vijver;
  • installeer een fijnmazig filter op een van de wanden;
  • plant er moerasplanten in, die overtollige stikstof uit het water opnemen.

Na twee dagen in de bioplato te hebben gezeten, zal het water door het filtergaas terug in de vijver gaan, wat zal helpen om vuil te verwijderen. Bloedwormen ontwikkelen zich goed in het bioplato, een uitstekend voedsel voor vissen..

Adblock
detector