turf voor tuinieren Turf is een goede voedingsbodem voor planten. Het is gebruikelijk om veen te verdelen in hoog- en laagveen..

paardenveen

Hoogmos zijn de onverteerde overblijfselen van moerasplanten en mos. Dergelijk veen wordt gebruikt om de grond te bemesten in de bijna stamcirkel van fruitbomen en oude struiken..

Turfalcohol wordt gemaakt van hoogveen. In deze tinctuur worden zaden van pompoen- en graangewassen geweekt om insecten en micro-organismen te verwijderen die jonge wortels kunnen infecteren. Turfalcohol voorkomt ook de ontwikkeling van sommige schimmelziekten van planten, bijvoorbeeld toprot. Hoogveentinctuur wordt gebruikt voor het spuiten tegen bladluizen en snuitkevers.

Je kunt je eigen hoge turftinctuur maken. Het actieve ingrediënt erin zal zwakker zijn dan in fabrieksfungiciden, maar als u een klein gebied of meerdere planten moet behandelen, hoeft u geen chemicaliën te kopen.

Paardenturf wordt verkocht in tuinwinkels, zowel in geplette vorm als in de vorm van grove plantenvezels.

Dit mineraal kan zelf worden gewonnen. Hoogveen komt voor aan de oppervlakte van de bodem en aan de wortels van bomen in moerassen. Om het te krijgen, moet u het waterpeil verlagen met behulp van een afvoerkanaal. Hoogveen komt voor op een diepte tot 3 m. Het kan worden verkregen door de klompenmethode. Dit vereist het ontwortelen van meerdere bomen. Onder de wortels zullen de grootste afzettingen van hoogveen te vinden zijn. Het samengeperste hoogveen kan worden opgegraven met een schop. Nadat het veen in de zon is opgedroogd, kan het worden opgelost in alcohol. De chemische reactie vindt binnen een week plaats. De alcohol wordt binnen een week bruin. Voor het sproeien en water geven van planten met turfalcohol, moet u een oplossing bereiden met een snelheid van één eetlepel tinctuur per 10 liter water.

Verpletterd hoogveen kan niet worden gebruikt voor het maken van grondmengsels en voor het bemesten van jonge heesters, evenals kruidachtige planten vanwege de verhoogde zuurgraad van dit mineraal.

Bodemveen

Bodemveen wordt gebruikt voor de productie van vermicompost en voor de productie van grondmengsels voor zaailingen. Dit mineraal wordt gevonden op een diepte van 3 m tot 12 m. Laagveen is qua structuur vergelijkbaar met zwarte aarde. Hierdoor wordt het vaak verward met zwarte aarde. Het is de thuisbasis van nuttige micro-organismen die bioactieve mest vormen uit de overblijfselen van moerasplanten.