Het blijkt dat heidevelden overwinteren

heide overwintert Er wordt algemeen aangenomen dat heide zeer slecht of nooit overwintert. Voor sommige tuinders zien ze er echter geweldig uit na zulke ongunstige omstandigheden. De hele reden is dat oplettende telers de algemene filosofie van het telen van deze gewassen hebben begrepen. Planten tolereren de gebruikelijke houding tegenover zichzelf niet. Een zaailing in een gat planten en dan loslaten – zo’n leven is niets voor hen.

Bosbessen, bosbessen, veenbessen, vossenbessen en andere leden van de Heather-familie hebben specifieke zorg nodig. Een voorwaarde voor hun normale groei en vruchtvorming is zure grond.

Moeilijke keuze van bodemsubstraat

Leem- en zandleemgronden zijn daar absoluut niet geschikt voor. Veel mensen oefenen om speciale grond voor azalea’s te krijgen. In dit geval worden meerdere verpakkingen (elk 5 liter) van het aangekochte substraat in het plantgat gebracht..

Toch overwinteren heidevelden goed als ze in zuurveen worden geplant. De aanduiding moet op de verpakking worden vermeld. Onder andere het mineraal dat in vrachtwagens wordt aangevoerd, reageert neutraal, dus experts raden het gebruik ervan af. Een geschikte grond van zo’n plan vind je in:

  • moerassige gebieden;
  • naaldbossen (strooisel verzuurt de grond en bevat ook mycorrhiza-schimmelwortel, die nodig is voor heide voor voeding en volledige ontwikkeling);
  • bosreservoirs (dichtbij de kust, maar niet in het water).

Alleen de toplaag moet worden verwijderd, aangezien deze maximaal verzadigd is met allerlei zuren. Maar hoe dieper het veen ligt, hoe meer alkali zich daarin ophoopt..

Heides overwinteren wanneer…

Er zijn twee factoren die de immuniteit van planten beïnvloeden. Onjuiste aanplant en onderhoud verzwakt de struik zo erg dat deze uiteindelijk verdwijnt. Tegelijkertijd wordt het negatief beïnvloed door weersomstandigheden. Plotselinge temperatuurwisselingen en sprongen in de luchtvochtigheid maken de heide af, zeker als de plant niet in zure grond staat. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat:

  • losse grond droogt snel, dus de cultuur heeft constant water nodig;
  • onder alle omstandigheden wordt aanbevolen om zure meststoffen toe te passen;
  • niet winterharde soorten moeten worden afgedekt.

Het is aan te raden om de gebruikelijke voeding voor azalea’s, bosbessen of wilde bessen te kopen. De voorgestelde complexen worden in het voorjaar geïntroduceerd, zodra de temperatuur boven + 8 ° C stijgt. Op dit moment beginnen de wortels actief te zoeken naar een voedingsbodem..

Struiken worden vermeerderd door stekken. Wortel ze in de zomer als de eerste knoppen verschijnen. Snijd een scheut van 10 cm lang af, in dit geval wordt alle bloei verwijderd en bladeren van de bodem. De stekken worden begraven in zure turf, of beter, in een substraat met naaldstrooisel. Probeer dan de grond vochtig te houden, maar zonder stilstaand water..

Zo wordt de mythe dat heide niet overwintert volledig vernietigd. De cultuur moet immers aan twee eenvoudige voorwaarden voldoen: voldoende vocht en zure grond met mycorrhiza, die in dennennaalden of schors zit. Als gevolg hiervan worden dergelijke weelderige struiken favoriete planten in het bloembed, zelfs na de winter..

Adblock
detector