nuttige kamerplanten Bloemenkwekers gaan bij het kiezen van bloempotten voor in huis vaak uit van hun externe data. Toch zijn nuttige kamerplanten de variëteiten die de voorkeur verdienen. Hun gunstige effecten kunnen niet worden overschat. Bovendien hebben ze uitstekende decoratieve eigenschappen..

Bijzonder nuttige kamerplanten

Chlorophytum is een originele optie voor in huis. Het gebladerte reinigt de lucht van formaldehyden, die deel uitmaken van thermische isolatiematerialen. Het verzorgen van een kruidachtig gewas is helemaal niet moeilijk. In dezelfde rij met hem is pelargonium, zij is geranium. De geur die eruit komt, verlicht de stress van het zenuwstelsel en stelt u ook in staat om met succes om te gaan met:

  • hypertensie;
  • spanning;
  • slapeloosheid;
  • hoofdpijn;
  • neurose.

Deze dampen bestrijden bacteriën, koolmonoxide en virussen. Bovendien kan de bloem, als hij binnen staat, vocht opnemen. Daarom zijn vochtige gebouwen zijn profiel. In tegenstelling tot geranium bevochtigt ficus de lucht en vermindert de concentratie van stofformaties daarin. Hierdoor heeft het regelmatig wrijven nodig. Van siercitroen is een desinfecterende werking te verwachten..

HET ADVIES! Pepermunt wordt gekweekt op een vensterbank. De geur van de frisheid van de bladeren wekt de eetlust op, verlicht de prikkelbaarheid en verlicht ook de symptomen van migraine.

In megasteden is het aan te raden om een ​​hamedoria in de kamer te hebben. Het is agressief ten opzichte van giftige stoffen, die rijk zijn aan uitlaatgassen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan nuttige kamerplanten als:

  1. Sansevieria. De bonte bladeren zijn verantwoordelijk voor de productie van het leeuwendeel van de zuurstof. Het unieke van de bloem is dat het het immuunsysteem stabiliseert. De cultuur neutraliseert schadelijke dampen van linoleum.
  2. Mirte, rozemarijn en eucalyptus. Het wordt aanbevolen om te bevallen van mensen die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen (astma). Deze planten verzadigen de lucht met ethers die de spanning in de spieren van de bronchiën verlichten, wat betekent dat ze het optreden van spasmen voorkomen..
  3. Laurier. Naast het vermogen om de lucht te zuiveren, ondersteunt het het menselijke cardiovasculaire systeem. Het is ook de moeite waard om te kopen voor mensen met darmaandoeningen..

Aloë wordt als onmisbaar beschouwd voor de mens, dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende werking. Het sap wordt gebruikt bij de genezing van wonden en brandwonden. Bovendien is de cultuur geweldig geschikt voor de slaapkamer, omdat deze ‘s nachts zuurstof produceert..

BELANGRIJK! Bij het reproduceren van scharlaken is het echter belangrijk om de kenmerken van sommige van zijn variëteiten te kennen..

Bescherming tegen gevaarlijke straling

De naaldasperge verrijkt het appartement met verbindingen die verantwoordelijk zijn voor celherstel. Het heeft een gunstig effect bij de behandeling van fracturen. Door zware metalen en microben gaat de elasticiteit van de huid verloren en deze bloempot verwijdert ze.

Coniferen zijn nuttige kamerplanten die worden aanbevolen om in de buurt van technologie te worden gekweekt. Computers, printers, gadgets en televisies hebben een negatieve invloed op de menselijke gezondheid. Tegelijkertijd neutraliseren cactussen dergelijke elektromagnetische straling. Aglaonema is ook betrokken bij luchtionisatie. Varen en begonia maken deze geweldige collectie compleet..