barnsteenzuur voor orchideeën Voor het herstel van zieke orchideeën is barnsteenzuur een van de meest effectieve remedies. Zelfs gezonde bloemen reageren goed op zure bemesting, waardoor ze een mooi decoratief uiterlijk behouden en de groei en bloei beïnvloeden..

Wat is barnsteenzuur??

In de industrie wordt dit zuur gewonnen uit bruinkool. Voor bloemen is het een soort biostimulant en kan minerale meststoffen niet volledig vervangen..

Interessant is dat barnsteenzuur orchideeën niet kan schaden, zelfs niet in het geval van een overdosis, omdat de planten zelf niet te veel zullen nemen. Daarnaast hoopt barnsteen zich niet op in de bodem, het verdampt snel onder invloed van lucht en licht..

Lees ook het artikel: hoe een orchidee te vermeerderen?

Effect van zuur op de ontwikkeling van orchideeën

Na behandeling van planten met barnsteenzuur:

  • orchideeën beginnen actief bladeren te laten groeien;
  • turgor wordt hersteld;
  • nieuwe wortels verschijnen;
  • bloemstengels worden gelegd;
  • verhoogde weerstand tegen verschillende ziekten van orchideeën.

Magische tabletten werken als groeistimulans voor alle soorten planten. Bovendien hebben ze de eigenschap om gifstoffen in de bodem te neutraliseren..

Hoe het medicijn te gebruiken??

U kunt orchideeën voeden met een oplossing op basis van barnsteenzuurtabletten met behulp van een van de drie methoden, of ze afwisselen:

  1. Veeg de bladeren af ​​met een spons of wattenschijfje bevochtigd met de oplossing (inclusief het onderste deel van de bladplaat).
  2. Spuit de groene massa, vermijd dat de vloeistof het groeipunt binnendringt.
  3. Geef de bloem water. Een deel van het medicijn bezinkt op stukken van de schors en zelfs nadat de overtollige vloeistof in de pan is geloosd, voedt het de onderste wortels van de orchidee, waardoor hun groei en de vorming van nieuwe processen worden gestimuleerd.

Om orchideeën te herstellen na transplantatie of ziekte, moeten amberkleurige verbanden minstens 2 keer per week worden gebruikt..

Na het besproeien van de orchidee, moet je het centrale deel van de bloem afvegen met een droog wattenschijfje om vocht uit de uitlaat te verwijderen.

Om een ​​werkoplossing te bereiden, is het noodzakelijk om 1 tablet barnsteenzuur te malen en op te lossen in 0,5 l bezonken water bij kamertemperatuur. Als het preparaat in poedervorm is, is 1 g voldoende voor een bepaalde hoeveelheid water.Je kunt zo’n product niet bewaren voor hergebruik..

Orchideeën bemesten met barnsteenzuur – video