Groeiende bergdennen: de subtiliteiten van planten en verzorgen

teelt van dennen in de bergen Onder de coniferen die worden gebruikt voor het modelleren van privépercelen, is het vermeldenswaard bergdennen. Dit is een van de mooiste en meest compacte gewassen, en het kweken van bergdennen in het algemeen zal niet veel problemen veroorzaken. Na het kiezen van de juiste plaats ervoor en het kiezen van een hoogwaardige zaailing, blijft het alleen om het correct te planten. In de toekomst is alles wat je nodig hebt om de den soms water te geven, hem voor de eerste keer te voeren en hem voor te bereiden op de eerste overwintering. Uit dankbaarheid zal de boom genieten van korte, weelderige naalden. En deze variëteit is ook zeer droogte- en vorstbestendig. Ze wordt minder snel ziek, is niet veeleisend voor de bodem en verdraagt ​​een knipbeurt goed..

Waar en wanneer is het beter om dennen te planten?

Uit de praktijk van tuinders is gebleken dat de optimale data voor het planten van dennen zijn:

  • de laatste dagen van april – de eerste tien dagen van mei;
  • laatste decennium van september – eerste decennium van oktober.

Als je het later plant, heeft de zaailing geen tijd om wortel te schieten en sterker te worden. In het voorjaar heeft hij last van hoge temperaturen en bij een herfstlanding overleeft hij de wintervorst mogelijk niet..

Koop zaailingen alleen in potten met gesloten wortels. De zaailing die in de container groeit, is levend en mycorrhiza. Maar in zaailingen met open wortels sterft het na een verblijf van 15 minuten buiten de grond. Zo’n dennenboom zal waarschijnlijk geen wortel schieten..

Voor bergdennen is het beter om een ​​zonnige plaats te nemen in het gebied waar het zich goed zal ontwikkelen. In halfschaduw kan de boom ook overleven, maar tegelijkertijd zal hij niet meer zo decoratief en helder zijn.

Landingsfuncties

Het plantgat moet iets groter zijn dan de diameter van het wortelstelsel. Omdat grenen niet van stilstaand vocht houdt, leg je een drainagelaag op de bodem van het gat. Bedek de bovenkant met een laagje uitgegraven grond.

Vervang de rest van de grond door een licht vruchtbaar grondmengsel bestaande uit:

  • 3 aandelen graszoden;
  • 1 aandeel turf;
  • 1 portie zand.

Meng de grond goed in het gat, plaats de zaailing in het midden, bedek deze met aarde en geef hem water. Pijnboom is niet veeleisend voor de bodem, maar de eerste paar jaar is het wenselijk dat het voedzaam is. Hierdoor zal de boom beter groeien..

Verdiep de wortelhals niet.

Groeiende dennen in de bergen: kenmerken van boomverzorging

Geef jonge dennen de eerste paar maanden vaak water, ongeveer een keer per week. Als ze wortel schieten, is een dergelijk regime niet nodig vanwege de goede droogteresistentie van de plant. Vergeet in hete, droge zomers echter niet om de grond onder de dennenbomen regelmatig te bevochtigen..

Alleen jonge dennen hebben extra voeding nodig, en dan nog de eerste jaren. Gebruik speciale mineraalcomplexen voor coniferen. Volwassen dennen hebben voldoende voedingsstoffen, die ze zelf “produceren”. Verwijder de gevallen naalden niet..

Bedek de jonge aanplant voor de winter met vuren takken om de tere takken tegen vorst te beschermen. En bedek de stamcirkel met turf.

Met een mooie kroon hoeft deze cultuur praktisch niet te worden gesnoeid. De teelt van bergdennen bestaat alleen uit het verwijderen van droge en zieke takken. Indien gewenst kun je voor de dichtheid van de kroon jonge takken knijpen zodat ze beginnen te vertakken.

Hoe een bergdennen te planten en hoe ervoor te zorgen – video

Adblock
detector