Goudsbloemen uit stekken - een buitengewone methode van cultuurvermeerdering

goudsbloem stekken Weinig mensen weten, en of het überhaupt nodig is, om goudsbloemen uit stekken te vermeerderen. Sommige mensen denken dat dit tijdverspilling is, en ook een aanfluiting van de plant. Bovendien groeit de cultuur prachtig uit het zaad. Categorisch of dogmatisch zijn in tuinieren is echter een slecht voorteken. Experimenten en experimenten leiden immers soms tot verbluffende resultaten. Het is vaak niet bekend hoe de bloemen zich zullen gedragen in een bepaalde situatie/setting..

Deze vertegenwoordigers van de Astrov-familie hebben het unieke vermogen om snel wortel te schieten en zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. De cultuur wordt op deze manier met succes vermeerderd, omdat deze onmiddellijk wortel schiet in een nieuw territorium..

Goudsbloemen van stekken geven luxe bloeiwijzen

Problemen komen vaak voor in het leven. Door samenloop van bepaalde omstandigheden kunnen de zaailingen verdwijnen. Er zijn dus nog maar een paar exemplaren in leven. In andere gevallen kopen bloementelers zeer dure variëteiten van gewassen, bijvoorbeeld “White Perfection”. Natuurlijk zou ik de hele omtrek van het bloembed willen versieren met prachtige bloemen. De hoeveelheid plantmateriaal laat dit echter niet toe. Dan helpt de onconventionele methode om goudsbloemen uit stekken te kweken om de droom waar te maken..

De procedure wordt uitgevoerd volgens het gebruikelijke schema:

  • losse grond met neutrale zuurgraad wordt in een glas (500 ml) gegoten;
  • het is goed bewaterd zodat het voldoende verzadigd is met vocht;
  • knijp de bovenkant van elke zaailing af;
  • verdiep het snijden in de grond;
  • druk de zaailing stevig aan;
  • plaats een container met een spruit in een zak met een sluiting om er broeikasomstandigheden voor te creëren;
  • geplaatst op een zonnige plaats met een temperatuurregime van 22-28 ° С.

Na letterlijk 7 dagen is de container overgroeid met wortels. Ze verschijnen zelfs op de stengel zelf. In dit geval rekt het snijden zelf goed uit. Maar hoe zit het met de moederplant? Voor hem zal zo’n operatie het begin zijn van een nieuw leven. De transformatie van de zaailing wordt al in de eerste week waargenomen. Nieuwe scheuten groeien uit de zijknoppen, terwijl aan elke kant en op elke laag. De struik neemt omvangrijke vormen aan. De plant verandert echter volledig als hij bloeit. Geurige fluwelen knoppen plakken zo veel rond de takken dat het moeilijk is om er bladeren op te vinden..

Veel tuinders raden aan om de snede te verwerken. Eerst worden ze gedesinfecteerd met alcohol of briljant groen. Als de wond droog is, wordt er houtskool over gestrooid. Een dergelijke procedure is echter niet nodig, omdat Astrovye niet te vlezige stengels heeft..

Het maakt niet uit hoeveel voor of tegen het kweken van goudsbloemen uit stekken zijn, met deze methode kunt u zeldzame variëteiten vermeerderen en de bloeiende cultuur weelderiger maken.

Adblock
detector