Gestreepte schoonheid met een vurig zwaard - vriezia splenriet

vriezia splenriet Onder de verscheidenheid aan soorten van Vriezia is het vermeldenswaard de plant met de mooiste en meest originele uitstraling – dit is Vriezia Splenriet. Het is een van de beste decoratieve vertegenwoordigers van de bromeliafamilie en wordt het meest gebruikt in de binnenbloementeelt..

Hoe ziet een bloem eruit??

Splentriet groeit echter net als de rest van de Vriezia in de vorm van een grote bladrozet. Dit type bloem heeft echter enkele kenmerken waaraan het gemakkelijk te herkennen is:

  • lange smalle bladeren zijn beschilderd met dwarse lichte strepen, in tegenstelling tot monochromatische variëteiten;
  • de bloeiwijze heeft de vorm van een oor en kan tot 80 cm hoog worden, de schutbladen zelf hebben de gebruikelijke rode kleur en de bloemen zijn geel.

De bloem heeft nog een aantal namen. Door de kleur van de bladeren wordt Splenriet vaak “tijgerbromelia” genoemd. Voor de langwerpige platte vorm van de bloeiwijze en de kleur ervan wordt Vriezia een “vurig zwaard” genoemd.

Groeiende functies

Zoals alle epifyten geeft Vriezia Splenriet de voorkeur aan een substraat dat wordt gedomineerd door boomschors. Het groeit het beste in orchideeëngrond. Als het niet mogelijk is om het te krijgen en er zijn componenten achtergebleven na het planten van andere bloemen, dan kun je zelf een geschikt grondmengsel bereiden door te mengen:

  • veelzijdig, los en licht bloemsubstraat voor binnen;
  • wat gehakte schors;
  • een beetje veenmos;
  • kokossubstraat.

Er moet een drainagelaag in de pot zitten..

Een bloempot voor een bloem moet niet te groot worden gekozen, omdat het wortelstelsel oppervlakkig is en de wortels kort zijn. In een diepe bak zal vriezia snel rotten.

De optimale omstandigheden voor het houden van de epifyt zijn de keuze voor een lichte en warme plaats. Houd er rekening mee dat directe stralen de bladeren verbranden en dat de luchttemperatuur onder de 15 graden Celsius onaanvaardbaar is voor een bloem. Geef de Splenriet op dezelfde manier water als andere soorten Vriezia: water direct in de uitloop gieten en vaak de bladeren besproeien.

Een uitzondering is de periode dat er een steel in de uitlaat verschijnt: op dit moment mag je geen water in de uitlaat laten staan ​​zodat het niet gaat rotten.

De bloem wordt alleen voor de bloei gevoed met speciale meststoffen voor bromelia’s. Ze worden ook binnengebracht door de werkoplossing in de uitlaat te sproeien of te gieten..

Na het einde van de bloei sterft de moederstruik af en laat zichzelf over om jonge kinderen te vervangen.

Video over transplantatie Vriezia Splenriet

Adblock
detector