Geraniums kweken uit zaden – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

rassengeranium uit zaden De favoriet van bloementelers, geraniums zijn het gemakkelijkst te vermeerderen door stekken – dit is de eenvoudigste en meest betrouwbare methode, die in 99% van de gevallen positieve resultaten oplevert. Maar als het gaat om zeldzame soorten die moeilijk te vinden zijn in de schappen van bloemenwinkels in volwassen vorm, komt de zaadmethode van het kweken goed van pas. De selectie van zaden is altijd goed genoeg, en met een beetje moeite is het heel goed mogelijk om een ​​zeldzame variëteit aan geranium te verkrijgen..

Wanneer zaaien??

De tijd voor het zaaien van geraniums hangt af van verlangen en verlichting. Als het mogelijk is om tegenlicht te bieden of als er voldoende natuurlijk licht in de kamer is, kun je pelargonium in ieder geval het hele jaar door kweken..

Volgens de aanbevelingen en observaties van ervaren bloemenliefhebbers, wordt de beste tijd voor het zaaien van zaden beschouwd als de periode van de late herfst tot het midden van de lente..

Hoe zaadkieming te versnellen??

Om de zaden sneller te laten ontkiemen, is het noodzakelijk om scarificatie uit te voeren, dat wil zeggen om de integriteit van de schaal te schenden. Dit kan op twee manieren:

  1. Plaats de zaden in een bak van een aarden pot en wrijf ze licht in met een amarilsteen.
  2. Schraap met een scherp mes de bruine schil van één kant van het zaad.

Week de voorbereide zaden een dag in water.

Welke grond te kiezen??

Voor een succesvolle ontkieming van geraniumzaden moet het substraat los zijn. Gewone tuingrond zal hier niet werken, het is beter om hiervoor lichtere componenten te gebruiken, zoals turf en perliet in een 1:1 verhouding.

De beste optie is ook een grondmengsel, dat bestaat uit:

  • 2 stukken gras;
  • 1 deel turf;
  • 1 deel zand.

Hoe zaden te zaaien??

Het is goed om de grond af te werpen voordat u gaat zaaien. Leg de zaadjes uit, laat een afstand van 5 cm tussen de zaden en strooi er lichtjes over. Om het vochtgehalte en de temperatuur die nodig zijn voor het ontkiemen te behouden, moet de pot worden afgedekt met plastic.

Spuit de aarde regelmatig in de pot om uitdroging te voorkomen..

Na anderhalve tot twee weken vanaf het moment van zaaien verschijnen zaailingen, waarna de film kan worden verwijderd. Na nog een week kunnen ze in aparte containers worden gedoken. In dit stadium moet elke zaailing minimaal 2-4 bladeren hebben. Voordat u de zaailingen verwijdert, moet de grond goed worden bevochtigd om de kwetsbare jonge wortels tijdens het proces niet te beschadigen..

Verzorging van jonge geraniumstruiken

De eerste voeding van geraniums moet 2 weken na de transplantatie worden uitgevoerd. In de toekomst is het voldoende om twee keer per maand meststoffen aan te brengen, met behulp van complexe preparaten met een laag stikstofgehalte, anders zal geranium weigeren te bloeien.

Wanneer een jonge struik meer dan 6 bladeren laat groeien, knijp dan in de bovenkant van de scheut – op deze manier kun je een compacte bloem vormen en een actieve bloei bereiken.

Video over het kweken van geraniums uit zaden