Geluk kruidenkoriander in al zijn variatie – wiresummit.org

7fa 8ab b5e a03 2d0 17c cae

geluk kruid koriander Tweezijdige koriander maakt indruk met zijn aromatische groen en pittige smaak van kleine granen. Het wordt vaak het kruid van geluk koriander genoemd. De plant heeft terecht zo’n klinkende titel verdiend vanwege zijn unieke helende eigenschappen, evenals een verbazingwekkende verscheidenheid aan variëteiten. Als je ze allemaal hebt ontmoet, kun je verliefd worden op minstens één. De mensen kennen hem onder namen als klopovnik, kalyandra en kishnets.

Spice is het hoogtepunt van de Kaukasische keuken. Het wordt gebruikt in combinatie met vlees (bij de bereiding van kebab) of vis. Maar groentegerechten krijgen een geheel nieuwe look met een specifieke smaak van kruiden..

Geluk kruiden koriander – een nieuwe look

Van juli tot augustus kun je de sneeuwwitte bloei van de cultuur in de vorm van pap observeren. Met zijn onaangename geur trekt de kruidachtige plant een zwerm insecten aan. Alles wat erin zit – bladeren, takken en vruchten – verspreidt immers een scherpe stank. Zodra de granen rijpen, krijgen ze echter een verbazingwekkende kruidige geur..

Veel mensen geloven dat het niet uitmaakt welke variëteit aan koriander gelukskruid ze in hun landhuis laten groeien. Er zijn echter enkele van de meest populaire soorten die moeilijk te weerstaan ​​zijn. Waaronder:

  1. “Venus”. Vroegrijpe cultuur van compacte hoogte (70-80 cm). Meestal wordt het gebruikt voor het bereiden van salades, maar ook voor het bereiden van droge kruiden..
  2. “Picknick”. 35 dagen verstrijken van ontkieming tot consumptie. Krullende struiken met grote gesneden bladeren strekken zich slechts uit tot 40 cm Productiviteit – 3 kg / m².
  3. Borodinski. De eerste partij greens wordt slechts 40-45 dagen na ontkieming afgesneden. Tegelijkertijd wordt tot 2,5 kg koriander opgevangen van 1 m².

Het specifieke aroma van de vrucht doet denken aan de geur van bedwantsen. Misschien verklaart dit de oorsprong van de naam van de zaden. Uit de Griekse taal wordt het woord “koris” vertaald als een bug.

Ondanks zulke onflatteuze eigenschappen, is het kruid erg nuttig en vooral noodzakelijk in het huishouden. Het geeft de gerechten een bijzondere geur en smaak. Het wordt gebruikt voor de behandeling van ziekten van de lever en pancreas..

Groeiende functies

Zaden ontkiemen bij 6-8 ° C. Daarom kan de cultuur in het vroege voorjaar in de tuin worden geplant. Jonge exemplaren kunnen gemakkelijk tot -7 ° C weerstaan. Niettemin zijn voor de volledige ontwikkeling van zaailingen warme omstandigheden vereist – 20-25 ° C. De behoefte aan bodemvocht in koriander neemt elke dag toe en bereikt een maximum tegen de tijd van de bloei.

Het groeiseizoen van het gras is erg kort – tot 45-50 dagen. Daarom worden zaailingen regelmatig bewaterd. Als het kruid een tekort aan vocht en verlichting heeft, begint het onmiddellijk bloeiende stengels te ontkiemen.

Het gelukskruid, koriander, heeft vruchtbare grond nodig. Zijn voorgangers in de tuin zouden peulvruchten, komkommers, aardappelen en kool moeten zijn. Zaden worden geplant in groeven op een afstand van 40 cm, in een poging te verdiepen tot 2-3 cm.Als je koriander in vochtige grond zaait, verschijnen zaailingen na 2-3 weken.