Geheimen van het verzorgen van cactussen om ze te laten bloeien

cactus verzorging Over de decorativiteit van cactussen bij bloementelers verschillen de meningen. Sommigen geloven dat doornige stokken niets aantrekkelijks hebben, terwijl anderen beweren dat deze planten zeer originele vormen kunnen hebben. Er is echter één factor die beide kanten verzoent: wanneer de bloei komt, wordt deze stok, met of zonder doornen, op wonderbaarlijke wijze getransformeerd. Grote bloeiwijzen van de meest uiteenlopende kleuren en structuren geven cactussen de felbegeerde schoonheid en charme..

Toegegeven, niet iedereen slaagt erin te wachten tot de knoppen op de cactus verschijnen. En de reden hiervoor is in de eerste plaats te ijverig voor hem te zorgen. Overbeschermend kan ook gevaarlijk zijn, vooral voor vetplanten..

Daarom is het, om cactussen te laten bloeien, noodzakelijk om goed voor ze te zorgen, met inachtneming van vijf eenvoudige regels:

  • vaste plaats;
  • heldere verlichting;
  • goede grond;
  • zeldzaam water geven;
  • juiste overwintering.

De rol van verlichting voor de bloei

In de natuur groeien cactussen onder de zon, dus het is belangrijk om ze in de thuiskweek van dezelfde omstandigheden te voorzien. Om dit te doen, moeten de potten op de helderste plek in huis worden geplaatst. Pas bij voldoende licht zullen de planten knoppen gaan leggen en uitbundig bloeien..

Je kunt de bloempotten niet herschikken en omdraaien. In binnenomstandigheden is er niet zoveel licht als in de natuur. De cactus moet van ten minste één kant maximaal licht krijgen..

Bodemvereisten

Het substraat voor cactussen moet licht, kruimelig en waterdoorlatend zijn. Bovendien, hoe vaker de planten worden getransplanteerd, hoe beter ze voelen en hoe overvloediger ze bloeien..

Besproeiingsfuncties

Over het water geven van cactussen kan worden gezegd door het gezegde “zelden, maar treffend”. Je kunt ze niet invullen, omdat deze planten veel vocht ophopen in hun vlezige scheuten. In constant vochtige grond zullen ze snel rotten, daarom moeten bloemen zelden worden bewaterd, maar overvloedig. Verzadigd met vocht blijft de cactus lang staan ​​zonder dat hij er behoefte aan heeft. De aarde zelf droogt binnen 3-4 dagen uit, maar binnen twee weken heeft de bloem voldoende vocht verzameld.

De behoefte aan rust

Alle kamerplanten ervaren een gebrek aan verlichting in de winter, maar dit is vooral belangrijk voor cactussen. Op dit moment, zonder licht, stoppen ze met groeien en overwinteren. In het voorjaar worden de groeiprocessen hersteld en dan zullen de uitgeslapen en aangevulde cactussen genieten van de bloei.

Tijdens de rustperiode worden cactussen nog minder vaak bewaterd..

Wat beïnvloedt de bloei van cactussen – video

Adblock
detector