Gardenia bevliegt - er is een oplossing

gardenia grillen Er is veel vraag naar de jasmijnachtige cultuur vanwege de decoratieve eigenschappen en de bedwelmende geur. Niettemin drijven de grillen van gardenia’s velen tot waanzin. Het kan moeilijk zijn om deze schoonheid te plezieren. Als je enkele kenmerken van de plant kent, kun je een unieke bloei krijgen in haar prestaties..

Gekochte zaailingen worden altijd getransplanteerd, omdat transportomstandigheden leiden tot luieruitslag en wortelrot.

Wanneer de plant ziek is, wordt deze overgezet naar een kleinere pot om een ​​comfortabele omgeving te creëren..

Landkwesties

Alle problemen beginnen met onjuist geselecteerde grond. De bloem geeft de voorkeur aan lichte, maar matig zure grondsoorten. Daarom is pure turf voor hem gecontra-indiceerd. Een onmisbaar onderdeel in zo’n grondmengsel is tuinleem. Elk ingrediënt wordt in gelijke delen genomen.

Stekken worden uitgevoerd van december tot maart. Snijd stijve en jonge takken met een lengte van 8-10 cm af. Wortelwortels en kassen zijn hierbij onmisbaar. In het voorjaar worden ze overgezet in potten met een diameter van 7 cm..

Er wordt onder andere houtskool in kleine hoeveelheden toegevoegd zodat de aarde niet verdicht en verzuurt. Eikenschors wordt als drainage gebruikt, wat vaak dient als voedingsbron voor de wortels. Dit substraat optimaliseert de stemmingen van de gardenia enorm. Om een ​​​​fragiele zaailing wortel te laten schieten, heb je het nodig:

  • schaduw periodiek;
  • blijf warm;
  • spuiten;
  • besprenkel voorzichtig met warm water.

De kweekhals mag niet worden begraven. Bij het verplanten worden de wortels van de plant verdeeld zodat een rok op een porseleinen pop wordt verkregen – in een halve cirkel.

Wat veroorzaakt de grillen van gardenia??

Het antwoord ligt voor de hand: de verkeerde detentievoorwaarden. Allereerst heeft de jasmijncultuur een warm microklimaat nodig. De temperatuur moet echter tussen 18 en 24 ° C worden gehouden. Als het te warm is, zal het vocht snel verdampen en zal de plant verschillende pathogene organismen gaan aanvallen..

Om de bloempot te beschermen tegen spintmijten en ander ongedierte, helpt het:

  • regelmatig spuiten;
  • pallet/potten met mos onderaan;
  • regelmatig water geven.

Door deze vochtigheid op peil te houden, stimuleert de bloemist de volledige ontwikkeling van de teelt. Het is belangrijk om te onthouden dat een temperatuur van 22-24 ° C niet bijdraagt ​​​​aan de vorming van bloemknoppen. Daarom wordt het ‘s nachts verlaagd tot 16 ° C en overdag tot 18 ° C. Ervaren tuinders maken goed gebruik van het herfstseizoen en plaatsen de pot in een koele kamer. Maar zodra de knoppen zijn gevormd, wordt de gardenia opnieuw overgebracht naar een warme kamer..

Vanaf het moment dat de knoppen worden gelegd en tijdens de bloei, moet de bloempot overvloedig worden bewaterd, evenals minerale meststoffen. Beter natuurlijk toorts. Tegelijkertijd wordt de cultuur belicht.

Tegelijkertijd vallen de knoppen af ​​als gevolg van onjuiste zorg. Baai, droogte, droge lucht, scherpe temperatuurschommelingen en constante wendingen van de pot – zijn destructief voor de bloem. Zoals je kunt zien, kunnen de grillen van gardenia worden voorkomen als het op de juiste manier wordt behandeld. Kijk naar de foto van de gardenia!

Adblock
detector