Flox kweken uit zaden: alle subtiliteiten van het proces

phlox kweken uit zaden Flox kweken uit zaden is een populaire en succesvolle manier om ze te reproduceren. Maar via zaailingen worden vooral eenjarige phloxen of Drummond gekweekt. Dit is begrijpelijk, omdat dergelijke planten maar één seizoen leven, en daarom wil ik tijd hebben om hun bloei te zien. Met de zaailingmethode kunt u het uiterlijk van bloeiwijzen een paar weken dichterbij brengen. Inderdaad, tegen de tijd dat het tijd is om phlox in de volle grond te zaaien, heb je al jonge, gevormde struiken. Bovendien zijn Drummond phlox-zaden vrij duur – er zitten meestal niet meer dan een dozijn zaden in één zak..

Wanneer eenjarige phloxen direct in de volle grond worden gezaaid, ontkiemen de meeste gewassen vaak niet. Om dergelijke ergernis te voorkomen, raden ervaren tuiniers aan om deze phloxen uit zaden te kweken met behulp van de zaailingmethode. Hoe u het correct doet, zullen we u vandaag kort vertellen.

Wanneer zaaien?

U kunt in de maand april beginnen met het zaaien van phloxzaden voor zaailingen. Als je de mogelijkheid hebt om de zaailingen van extra verlichting te voorzien, zaai de zaden dan nog 2 weken eerder..

Het is niet moeilijk om de geschatte zaaidatum te berekenen: gemiddeld duurt het 3 maanden van het planten van zaden tot het planten van zaailingen op een vaste plaats. Hieruit en “dans”, gezien het lokale klimaat.

Welke grond is nodig voor het kweken van phlox-zaailingen??

Phlox heeft kleine zaden, dus het substraat moet licht maar voedzaam zijn. Je kunt een universele potgrond uit de winkel gebruiken. Bereid desgewenst zelf een vergelijkbare grond voor door te mengen:

  • turf;
  • zand;
  • humus;
  • grasland.

Hoe phlox uit zaden te kweken?

Nadat u geschikte grond en zaden hebt verkregen, kunt u direct doorgaan met zaaien:

  1. Vul een ondiepe bak (bijv. een plastic bak met deksel) met aarde.
  2. Verspreid de zaden over het oppervlak van de grond, maar bedek ze niet.
  3. Goed sprayen met een spuitfles.
  4. Sluit het deksel.

Zet de bak met de ingezaaide phlox op een lichte en warme vensterbank. Wanneer de zaden ontkiemen, verwijder het deksel. Nadat elke zaailing 3-4 bladeren heeft gevormd, duik je de phlox in aparte containers om te groeien. Je kunt ook een gewone pot gebruiken, maar plant daar niet meer dan 5-6 struiken zodat ze genoeg ruimte hebben.

Tijdens het duiken mag het groeipunt niet worden verdiept, anders kunnen de zaailingen afsterven.

Kies een goed verlichte plaats voor phlox-zaailingen, anders zal het uitrekken. Vergeet niet om je planten regelmatig water te geven en probeer niet te overstromen. Bij een teveel aan vocht is er alle kans op zo’n ongeluk als een zwarte poot. Je kunt de zaailingen één keer voeden met stikstofmest, maar niet eerder dan een week na het plukken. Doe eens in de twee weken complexe minerale verbanden – dit zal helpen om weelderige en sterke phlox te laten groeien.

Jaarlijkse phloxen lenen zich goed voor vormgeving. Om een ​​ronde struik te krijgen, begint u vanaf de tweede maand van het leven van de zaailing in de toppen te knijpen.

Nadat u phlox uit zaden hebt gekweekt, met de komst van warmte, in mei, stuurt u ze rustig naar het bloembed. Tegen die tijd heb je al volwassen planten en sommige laten zelfs de eerste bloemen zien..

Hoe phlox te kweken van zaden tot zaailingen – video

Adblock
detector