Egzotični gost iz suptropa - džem od naranče

marmelada od naranči Svi se Carlsona sjećaju ili s lepinjama ili s staklenkom džema, koji je popio u jednom gutljaju. No, marmelada od naranče nekoliko je puta superiornija od sovjetske. Aromatična, luksuzna i nezaboravna delicija osvaja naklonost gurmana.

Ova vrsta citrusa u Europu je došla iz Kine, rodnog mjesta voća. Toliko je sočan i mirisan da su se stanovnici sjevernih geografskih širina zaljubili u njega i zauvijek ostali ovdje. Sada se od njega pravi čak i džem..

Pročitajte članak na temu: džem od breskvi – recepti za zimu!

Jedan na jedan

Za pripremu slatkog jela koristi se jedan kilogram naranče. Ako je plod velik, onda je to oko 4 komada, a mali – do 6 komada. Temeljito se peru krpom za pranje jer su plodovi tretirani kemikalijama za uspješan transport. Neke domaćice preliju dodatkom kipuće vode. Zatim se provodi nekoliko jednostavnih operacija:

  1. Naranče narežite na ploške bez uklanjanja kore. Daje jelu bogatu i opojnu aromu. Kriške nasjeckajte na kockice. Sjemenke se uklanjaju kako ne bi pokvarile okus ili prekinule tehniku.
  2. Komadiće prekinuti u blenderu. Pomoću mlinca za meso kolač ćete možda morati proći nekoliko puta..
  3. Masu naranče premjestite u lonce i dodajte 1 kg šećera.

U nekim receptima voću se dodaje jedan limun. Zbog posebne kiselosti ploda, marmelada postaje viskoznija i nalikuje želeu. Druge tehnologije zamjenjuju glavni sastojak mandarinama..

Sadržaj se temeljito izmiješa. Rafinirana zrna trebaju se djelomično otopiti u soku. U ovom slučaju važno je da smjesa dobije homogenu konzistenciju..

Na vatri je lonac

Jela s džemom stavljaju se na umjerenu vatru. Dobro promiješajte dok se sadržaj zagrijava. Čim masa počne kuhati, vrijeme je za odbrojavanje 60 minuta. Istodobno, ne zaboravite ukloniti pjenu kad god je to moguće..

Ako džem postane smeđi, to je prvi znak da se šećer počinje karamelizirati. Možete ispraviti situaciju. Potrebno je smanjiti vatru i nastaviti miješati kružnim pokretima..

Prije početka svih postupaka staklenke se pripremaju: peru i steriliziraju. Na kraju sata marmelada od naranči se skida sa štednjaka. Sipano u posudu vruće, odmah zatvoreno poklopcem.

Ova poslastica odlično se slaže s domaćim svježim sirom i vrhnjem. I palačinke s egzotičnim džemom su ukusne. Nakon što su to isprobali, prijatelji i susjedi često će posjetiti domaćicu..

Adblock
detector