Effectieve onkruidbestrijding met rogge

rogge voor onkruidbestrijding Onkruid heeft een ontwikkeld wortelstelsel. Hun zaden kunnen 6 jaar worden bewaard, terwijl hun ontkieming behouden blijft. Sommige grassoorten worden als onkruid beschouwd. Dergelijke planten bedekken de bedden met een groen tapijt. De grasmat is zo dicht dat je dit onkruid niet kunt verwijderen met een schoffel of een vlaksnijder. Bovendien is het onmogelijk om de groene massa van het onkruid te snijden, omdat het bovengrondse deel van de zode te ondiep is. Je kunt de dichte graszodenbedekking op de bedden verwijderen met behulp van een hooivork en een schop, waarbij je het zodewortelsysteem en het gehele bovengrondse deel opgraaft. Maar deze methode kost veel tijd en moeite. Het duurt meer dan een dag om alle bedden van de grasmat te verwijderen.

Op boerderijen en industriële grasvelden worden ze behandeld met sterke chemicaliën. Als de focus van de graslaesie klein is, worden tuingereedschap en groenbemester gebruikt. Op grote oppervlakten worden groenbemesters ingezaaid met speciale maaidorsers. Ze breken door meerdere voren in de grond, waarin roggezaden op een afstand van 5 tot 7 cm van elkaar worden gezaaid. In tuinpercelen kun je rogge in de grasmat zaaien door voren te maken met een bouwgereedschap. Voor de vervaardiging van voren in een dichte, turfachtige afdekking, wordt een slijpmachine gebruikt.

Het knippen van voren in turfachtige oppervlakken

Met behulp van een bouwslijpmachine moet u voren in de grond snijden, elk 2 cm breed en tot 10 cm lang, de voren worden op een afstand van 5 cm van elkaar gesneden. Roggezaden worden op een afstand van 2 cm van elkaar gezaaid.

Draag een veiligheidsbril bij het maken van dergelijke bedden om te voorkomen dat u uw ogen verwondt..

Als de voren klaar zijn, zijn ze goed bewaterd. Nadat het water is opgenomen, kan de rogge worden gezaaid. Daarna worden de roggezaden bedekt met aarde en opnieuw goed bewaterd. Op de roggeplantplaats is het noodzakelijk om de luchtvochtigheid constant te houden, zodat de groenbemester een krachtig wortelstelsel krijgt. Na een week van overvloedig water geven, zal de rogge wortel schieten en na drie – zal het wortelsysteem de wortels van het onkruid volledig vernietigen.

Na drie weken is het mogelijk om het bovengrondse deel van de rogge te maaien en zal de groene massa samen met de zode rotten. Rot gras is een uitstekende meststof voor gecultiveerde planten in de tuin. Het verzacht ook de grond, waardoor het gemakkelijker wordt om gewassen te telen met een zwak wortelstelsel, zoals koriander, basilicum of broccoli. Na een dergelijke voorbereiding kunt u de tuin inzaaien met gecultiveerde planten..

Adblock
detector