Een gouden snor laten groeien is een bekende eenvoudige filosofie

een gouden snor laten groeien Het kweken van een gouden snor is geen arbeidsintensief proces, maar nog steeds met inachtneming van enkele nuances. Dus als je de bloempot aan de zonnige kant zet, worden de bladeren geel of zijn ze bedekt met bordeauxrode strepen. Desalniettemin houden veel telers van deze ongewone kleuring. Toch leidt te lang zonnebaden tot het volledig drogen van de groene massa..

Bij het vermeerderen van een cultuur wordt vaak aanbevolen om de bovenkant van de hoofdstam af te snijden. De gevormde wond zal sijpelen en pas dan uitdrogen. Een maand later zijn er al een paar extra scheuten zichtbaar vanaf het wortelgedeelte van de bloempot. Ze worden gebruikt als stekken.

Een gouden snor laten groeien

Gebrek aan licht leidt tot de snelle verlenging van de stengel. Met dit soort verlichting begint het gebladerte te vervagen. Daarom wordt aanbevolen om de pot op een afstand van 1 m van het zuidraam te plaatsen. Op de vensterbank wordt de bloem alleen in het oostelijke deel van het huis geplaatst. Tegelijkertijd proberen ze de temperatuur in de kamer boven de 25°C te houden. In de winter heeft de plant rust nodig, dus wordt deze overgebracht naar een koele ruimte waarin de thermometer niet onder de 12 ° C komt.

Een tropische gast is erg kieskeurig wat betreft luchtvochtigheid. In dit opzicht wordt het elke dag bewaterd. Bovendien wordt callisia ‘s ochtends en’ s avonds gespoten. De pallet helpt de irrigatieprocedure te vereenvoudigen:

  • er worden kleine steentjes in verzameld;
  • zet onder de pot;
  • af en toe water toevoegen.

Vervolgens controleren ze zorgvuldig zodat de grond niet moerassig wordt. Van tijd tot tijd wordt het water aangezuurd met verschillende citroenzuurkorrels. Het kweken van een gouden snor houdt ook in dat je over de bladeren van de bloem wrijft, omdat er veel stof neerslaat op hun glanzende oppervlak. Deze kleine deeltjes belemmeren de volledige ontwikkeling van cultuur..

Geadviseerd wordt om de grond wekelijks los te maken. Dit moet voorzichtig worden gedaan, in een poging de wortels niet te beschadigen..

Aan welke kant de dreiging te verwachten??

Callisia is de schat van een tuinman. Naast vochtigheid en een warm klimaat heeft ze niets anders nodig. Niettemin hebben dergelijke pretentieloze gewassen ook een zwart halfuur. Er is een groep ongedierte die dodelijk voor haar kan zijn. Waaronder:

  • trips, waarvan het “hoofdkwartier” zich meestal onder de bladeren bevindt;
  • wortelrot veroorzaakt door overmatige wateroverlast;
  • rode spintmijt.

Je moet met dergelijke onverwachte gasten omgaan onmiddellijk nadat de eerste tekenen verschijnen: de scheuten zijn lethargisch geworden en de bladeren zijn gerimpeld (ze kunnen eraf vallen). Eerst worden parasieten afgewassen met een warme douche, waardoor de wortels van de plant worden beschermd. Als dit niet helpt, vegen ze de bladplaten elke dag af met een wattenstaafje gedrenkt in ammoniak of peroxide..

De ervaring leert dat het kweken van een gouden snor niet slordig moet gebeuren. Anders ziet het er ziekelijk uit en kan het de tuinman niet helpen met zijn heilzame eigenschappen..

Adblock
detector