transplantatie van dollarboom De Oost-Afrikaanse zamioculcas is een grote kruidachtige plant. Het verplanten van een dollarboom is het begin van een succesvolle verzorging ervan. Ervaren bloemisten voeren de procedure na aankoop uit. Als je iets verkeerd doet, schaadt dat de cultuur. Als gevolg hiervan zal ze een lange periode van ziekte en zelfs overlijden hebben..

De bloem is niet kieskeurig van aard. Als het goed wordt onderhouden, verrast het met zijn dichte glanzende bladeren en ongewone bloei, meer als kolven..

Eerste dollar boomtransplantatie

Nadat een exemplaar uit de winkel is meegenomen, wordt deze in quarantaine geplaatst. De bloempot staat enkele weken in een aparte ruimte, waar geen andere planten staan. Hij wordt constant gecontroleerd en gedrenkt als dat nodig is. Alleen de tijd maakt het mogelijk om verborgen ziektes te ontdekken die op de bladeren verschijnen. In dit geval worden drastische behandelingsmaatregelen genomen..

Een transplantatie van een dollarboom wordt aanbevolen in de lentemaanden. Als de zaailing in de herfst is gekocht, moet deze uiterlijk 3 weken later worden overgebracht naar een nieuwe grond..

Wat als het bloeit? Na dergelijke ingrepen zullen de knoppen verdwijnen en dit is niet verwonderlijk. Als gevolg hiervan zal hij meer kracht hebben om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Het is onder andere de moeite waard om de basisregels voor transplantatie te overwegen:

  1. Overweeg een gunstige periode voor de procedure.
  2. Het is het beste om overslag uit te voeren om de aarden bal te behouden en niet om de struik te verdelen..
  3. Zorg ervoor dat u onderaan drainage en meer gaten maakt. Laagdikte is 5 cm.
  4. Een jonge zaailing wordt op een warme en schaduwrijke plaats geplaatst. Matig water geven.
  5. De eerste jaren wordt het jaarlijks getransplanteerd. Omdat het langzaam groeit, wordt het in de toekomst om de twee jaar gedaan..

Opslaggrond is transporteerbaar. Het bevat niet het voedingscomplex dat planten nodig hebben. Bovendien neemt de ondergrond het vocht niet goed op..

Bodem: doe het zelf of koop

De samenstelling van de bodem speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van zamiokulkas. Hij heeft een voedzame en losse grond nodig, bestaande uit:

  • 3 delen graszoden;
  • 2 uur blad;
  • turf, zand en humus (elk 1 deel).

Aan het gemengde mengsel wordt houtskool toegevoegd. Je kunt ook een speciaal substraat voor vetplanten nemen en dit mengen met perliet en zand. De voorbereide grond laat het vocht niet stagneren.

De pot is een belangrijk attribuut

De groei en bloei van de cultuur zijn afhankelijk van de afmetingen van de container, evenals het materiaal. De diameter van de pot moet het volume van het wortelsysteem met 5 cm overschrijden.In te grote containers vertraagt ​​​​de ontwikkeling van de dollarboom, omdat deze al zijn krachten uitoefent op het vullen van de grond met het wortelsysteem.

Bovendien bestaat het gevaar van wateroverlast in omvangrijke gerechten. Hoewel keramische tanks vocht opnemen en lucht doorlaten, is het moeilijk om de plant eruit te halen. Maar als je de container breekt, blijven de fragmenten in de grond..

Lage maar brede potten zijn geschikt voor de plant. Het is wenselijk met een groot aantal drainagegaten. Hierdoor zal het voor de teler gemakkelijker zijn om het te extraheren met minimale schade aan de cultuur..

Het transplanteren van een dollarboom, die ziek is, wordt uitgevoerd met het volledig spoelen van de wortelstokken en het verwijderen van probleemgebieden. Zet de bloempot in een warme kamer. In de zomer is het bestand tegen temperaturen tot 30 ° , en in de winter – niet lager dan 15 ° . Onder dergelijke omstandigheden behoudt zamioculcas zijn prachtige decoratieve effect..