Een brandende vraag van zomerbewoners: hoe bosbessen goed te voeren?

hoe bosbessen correct te voeren? Alle planten hebben voedingsstoffen uit de bodem nodig. Daarom zijn velen geïnteresseerd in het correct voeren van bosbessen. Deze vraag rijst meestal na de volgende nachtvorst of bij het nastreven van een oogst van hoge kwaliteit. De praktijk leert dat de introductie van meststoffen (op tijd en in een geschikte dosering) bijdraagt ​​aan het herstel van de basisprocessen van de vitale activiteit van de cultuur..

Als je biologische producten in water oplost, nemen de wortels ze sneller op. Zo wordt aan alle behoeften van de verzwakte struik voldaan..

Kenmerken van het correct voeren van bosbessen

De taak van de boer is om de plant van voldoende energie te voorzien, evenals om hem te voorzien van een vochtig microklimaat. Onder deze omstandigheden is het voor de wortels gemakkelijker om de noodzakelijke micronutriënten op te nemen. De eerste stap is het maken van een mulchlaag rond de struik. Hiervoor worden materialen gebruikt die in de natuurlijke habitat van blauwe bessen groeien. In het bos krijgt ze:

  • schors of compost ervan;
  • rood hoogveen;
  • zaagsel;
  • gedroogd gras stro;
  • zand.

Alle componenten worden grondig gemengd zodat het resulterende “kussen” van 10 centimeter beter is voor de vochtdoorlatendheid. De ruimte rond de struik is bedekt met een luchtig substraat..

Hoe dikker de laag mulch, hoe langer het vocht eronder blijft en het gewas voedt. Daarom bedekken sommige mensen het gebied met een luchtlaag met een hoogte van 20 cm.

Bereiding van voedingsinfusies

Thuis maken ze speciale infusies om de bedden water te geven. Een grote ton is voor 2/3 gevuld met onkruid. Het resterende volume wordt aangevuld met water. Voeg een van de voorgestelde fermentatiecomponenten toe aan de tank:

  • turf;
  • compost;
  • oud zuurdeeg overgebleven van de vorige keer.

Je hoeft maar heel weinig van dergelijke concentraten te maken, letterlijk een handvol. Tegelijkertijd zijn as en compost uitgesloten van deze lijst. De container wordt afgedekt met een deksel en in de zon gelaten. Na 1,5-2 weken wordt mulch met een oplossing gegoten. Andere recepten en methoden voor het correct voeren van bosbessen zijn onder meer:

  1. Super-concentraat van turf. Een vat van tweehonderd liter is gevuld met 1/3 rood hoogveen en gevuld met water. Infusie wordt gebruikt om zaailingen te behandelen, evenals volwassen struiken (elk 2 gieters), maar alleen na voorlopige bewatering.
  2. Sideraten zaaien. In de landbouw wordt aanbevolen om witte mosterd, klaver, olieradijs, phacelia en lupine te gebruiken. Na het planten van kruidachtige planten in de grond, is deze verzadigd met zoveel componenten dat de gonobels (een andere naam) geen aanvullende meststoffen meer nodig hebben..

Dergelijk organisch materiaal groeit zeer snel op de site. Olieachtige afscheidingen van gewassen “schrikken” pathogene micro-organismen af ​​en onderdrukken ook schadelijk onkruid. Bovendien maakt zo’n groenbemester de grond heerlijk los. Na zo’n informatief essay weet elke tuinman precies hoe hij bosbessen goed moet voeren om een ​​​​fatsoenlijke oogst te krijgen..

Adblock
detector