Een bloempot maken van een plastic fles

bloempot van plastic fles Als u uw bloemen in een mooie sierpot wilt planten, maar er is geen geschikte bak in de aanbieding, dan kunt u van een plastic fles een bloempot maken. Zelfgemaakte container kan worden gestileerd in brons, goud of een ander metaal.

Om een ​​originele bloempot te maken, heb je nodig:

  • plastic fles met een inhoud van 5 liter;
  • verschillende oude kranten;
  • servetten;
  • PVA-lijm;
  • kleurstof.

U moet een schaar, een soldeerbout en verfborstels gebruiken. Een lijmpistool wordt gebruikt om de basis te maken. Een pan maak je in een paar uur. Het eindproduct is gelakt om de pot een metaalachtige glans te geven.

Een plastic container voorbereiden

Snijd de plastic bak doormidden om een ​​pot te maken. Snijd de bodem van de fles af. Het zal dienen als een standaard voor een bloempot. In het midden van de basis moet je een gat maken voor de hals van de fles. De andere helft is het grootste deel van de pot.

Snijd in het deksel van een fles van 5 liter enkele drainagegaten om het water af te voeren. Zonder hen zal het wortelstelsel van de plant rotten. De pannenlap en het hoofdgedeelte moeten worden vastgemaakt met vloeibare nagels of lijm met een lijmpistool.

Bloempotdecoraties voorbereiden

Om de pot te versieren, moet je versieringen van kranten maken. Rol hiervoor een paar rollen krantenpapier op. Maak vervolgens zes “slakken” van de buizen. Maak de bloembladen van een bloem uit vijf en gebruik de zesde “slak” als middelpunt.

Als alle decoraties klaar zijn, kun je beginnen met het versieren van de plastic bodem van de pot. Het is overplakt met krantenpapier. Vervolgens wordt er nog een laag PVA op de krant aangebracht om servetten op het papier te lijmen. Wrijf ze een beetje in met een borstel. Dit geeft de bloempot een textuur. Vervolgens wordt de pot versierd met een bloem gemaakt van krantenkokers..

De pot schilderen

Als de lijm droog is, kun je de pot in elke gewenste kleur schilderen. Om de pot in brons te stileren, is deze zwart geverfd met spatten van paars en bronzen verf. De bloempot kan worden gelakt om de bloempot er stijlvol uit te laten zien.

Nadat de verf is opgedroogd, wordt zo’n pot gevuld met een vruchtbaar grondmengsel en worden er planten in geplant. Elke kamerbloem zal er geweldig uitzien in zo’n originele bloempot..

Adblock
detector