Druiven verzorgen na de bloei voor een goede oogst

werk in de wijngaard na de bloei Door onze favoriete druivensoorten op onze site te planten, dromen we ervan over een paar jaar goede oogsten te krijgen. En nu de plant is gegroeid, zijn de eerste bloeiwijzen verschenen – er zal een oogst zijn. Het is gewoon te vroeg om te kalmeren. Nu is het tijd om te werken aan het verkrijgen van de gewenste resultaten. We moeten de plant helpen om ons in de herfst te plezieren met zoete bessen. Wat moeten we doen?

Groen werkt

De bloeifase van druiven is voorbij. Eierstokken zijn verschenen en bessen beginnen zich te ontwikkelen. In deze periode heeft de tuinman veel werk. Het is tijd voor groen werk in de wijngaard:

  1. Het is noodzakelijk om de staat van de struiken te controleren. Bind de volwassen scheuten vast, schik ze mooi op een latwerk zodat de zonnestralen de toekomstige oogst verwarmen en de wind de trossen goed blaast. Verwijder scheuten van voorheen slapende knoppen nabij de wortels.
  2. Uitvoeren van werkzaamheden aan de rantsoenering van het gewas. U moet de extra bosjes verwijderen of de bosjes met een derde inkorten. Een dergelijke normalisatie is nodig voor tafelvariëteiten..
  3. Werken met stiefkinderen.

Als gevolg van het inkepen van de tros, zal het resterende deel genieten van grotere bessen..

Als de bessen groeien, verwijder dan kleine onderontwikkelde bessen met een pincet of een schaar, waardoor de trossen een presentatie krijgen. Bij variëteiten met dichte trossen is het het beste om de helft van de bessen te verwijderen om het verschijnen van geplette en misvormde vruchten te voorkomen. Een middelgrote bos trossen is beter geventileerd en de bessen rotten niet. Dit soort werk aan druiven stelt je niet alleen in staat om mooie trossen te krijgen, maar ook om de bessen te bewaren tot ze volledig rijp zijn..

Samen met de stiefkinderen is het de taak om de zich ontwikkelende trossen te voorzien van bladbedekking tegen de zon. Daarom worden de stiefzonen niet volledig verwijderd, maar worden de groeipunten geknepen. Als de struik erg verdikt is, is het noodzakelijk om de extra stiefzonen te verwijderen.

Verwerking en voeding

Na het uitvoeren van groen werk, is het noodzakelijk om de struiken te behandelen tegen de ontwikkeling van verschillende ziekten. Het is het beste om complexe systemische medicijnen te gebruiken. We raden aan om uw keuze te maken voor Ridomil, Horus, Acedan. Tegen jeuk van druiven is het noodzakelijk om het medicijn Karate toe te voegen aan de oplossingen van de voorgestelde medicijnen.

Voer de verwerking uit, zelfs als er geen schade zichtbaar is aan het gebladerte van de druiven.

De volgende fase van het werk in de wijngaard is bladvoeding. Plantafol bevat complexen van basis- en sporenelementen. Ook de Clean sheet voorbereiding heeft zich van de beste kant bewezen..

Als het weer droog en warm is, moet je de wijngaard een drankje geven.

Werk in de wijngaard na de bloei – video

Adblock
detector