Domaći inkubator za pileća jaja iz mikrovalne pećnice

inkubator za mikrovalnu pećnicu Možete sami napraviti inkubator za podizanje vlastite populacije peradi. Za male količine jaja upotrijebite domaću mikrovalnu pećnicu. U takav inkubator stavi se do 13 kokošjih jaja..

Inkubator za mikrovalnu pećnicu dobra je alternativa tvorničkom inkubatoru. Osim toga, inkubator malih kapaciteta idealan je za kokoši nesilice. Nepraktično je koristiti veliki inkubator za valjenje malog broja jaja..

Uređaj za inkubacijsku stanicu

Za sastavljanje inkubatora potrebno vam je:

  • uklonite bočni poklopac mikrovalne pećnice;
  • demontirati element za ozračivanje;
  • stavite plastičnu ploču na rotirajuću ladicu mikrovalne pećnice.
  • postavite dvije žarulje sa žarnom niti u poklopac mikrovalne pećnice;
  • postavite posudu za vodu na stražnju stranu mikrovalne pećnice.

Jaja će se okretati pomoću mikrovalnog motora. Kako se plastična ladica ne bi rotirala, već se kretala u ravnoj liniji, dva vodiča su pričvršćena na stijenke mikrovalne pećnice. Mogu se napraviti od metalnih uglova..

Umjesto elementa za zračenje, na stražnjoj strani mikrovalne pećnice ugrađen je spremnik vode. U poklopcu mikrovalne pećnice izbušena je rupa za valovitu cijev kroz koju se voda može uliti u spremnik.

U bočnim stijenkama mikrovalne pećnice izbušene su rupe za igle za pletenje. Na njih se postavljaju keramičke pločice tako da se svjetlost i toplina žarulja sa žarnom niti raspršuju po cijelom području..

Ako ne postavite takvu pločicu, tada će svjetlost svjetiljki izravno udariti u kokošja jaja. Zbog toga će se zagrijati neravnomjerno, a izleći će se manje pilića. Keramičke pločice služe kao grijač.

Umjesto tipke za mikrovalnu pećnicu ugrađen je ručni svjetlosni senzor na koji su spojene dvije žarulje od 60 vati. Nedostatak ovog dizajna je što će ventilatori morati biti spojeni na prigušivač..

Ako vaša mikrovalna pećnica nema funkciju konvekcijskog pečenja, instalirajte računalni hladnjak u mikrovalnu kako biste osigurali cirkulaciju zraka..

Polaganje jaja

Na plastičnu paletu postavlja se metalna mreža veličine otprilike 2X2 cm. Paleta se postavlja na metalnu iglu. Nedostatak dizajna je da će jaja smještena u najudaljenije ćelije popustiti tijekom pomicanja palete..

Adblock
detector