Domaće hranilice za koze i odrasle koze

hranilica za koze i jarad Koza je vrlo čista životinja; ne jede hranu koja je pala na pod. Hranilica za koze mora biti stabilna jer koze prednjim kopitima leže na tijelu. To može uzrokovati prevrtanje korita i morat će se zamijeniti sva hrana..

Kako biste neracionalnu potrošnju hrane smanjili na gotovo nulu, možete napraviti ulagač okvira. Ako je broj koza veliki, tada možete napraviti spremnik za sijeno u obliku knjige.

Za izradu takve hranilice potreban je veliki broj materijala. Njegova ugradnja u staju opravdana je samo ako je broj koza veći od deset jedinki, ne uzimajući u obzir jariće.

Priprema mjesta za hranilicu

Ispod uvlakača okvira ugrađuju se okomiti nosači od šipke dimenzija 120×50 cm. Visina oslonca ovisi o visini zgrade u koju je ugrađena hranilica. Kako bi se okvirni okviri držali u težini, lanci su montirani u nosače.

Također, za hranilicu je pripremljena drvena platforma na koju će se pričvrstiti dva okvira. Ovi su okviri povezani šarkama vrata, koje su unaprijed montirane u platformu..

Konstrukcija hranilice

Okviri su izrađeni od drveta 50X50. Za to će vam trebati:

  • osam komada drveta iste duljine;
  • montažna metalna mreža;
  • vijci za spajanje okvira.

Nakon što je okvir okvira spreman, “sjeda” na šarke vrata. Jedan od okvira mora biti u dodiru s drvenom platformom, a drugi mora biti pričvršćen lancima. Tako će dva okvira tvoriti kut od 60 °..

Preko okvira okvira navlači se metalno ojačana mreža s velikim ćelijama. Veličina ćelije mora biti 2X2 cm ili više. To će kozama omogućiti udobno konzumiranje sijena, dok se u isto vrijeme hrana neće izliti iz hranilice..

Kako se koze ne bi zgazile po lišću i granama koje padaju na pod, na okvir je pribijena prečka. Zahvaljujući njoj, životinje neće moći doći blizu hranilice i zgaziti hranu. Osim toga, prečka će poslužiti kao oslonac za malu djecu, pa mogu jesti i iz hranilice..

Hranilica za koze u zasebnoj prostoriji

Ako se djeca drže u zasebnoj prostoriji, možete im napraviti drugu hranilicu. To je korito s hranom, koje je obješeno na lanac..

Hranilica se podiže više dok djeca rastu. Kako bi djeci bilo prikladno jesti hranu, na hranilicu su pribijeni drveni mostovi.

Adblock
detector