DIY luchtpomp

zelfgemaakte luchtpomp Een luchtpomp die een fietsband in 2 minuten oppompt vind je niet in een winkel, maar je kunt hem zelf maken. Ze zullen een bandenspanning tot 60 atmosfeer kunnen creëren. Het geheim van het genereren van zo’n hoge druk en pompen zit in de zuiger. In de open toestand laat het een druk tot 10 atmosfeer door en in de gesloten toestand kan het een druk tot 60 atmosfeer aan. Een druk van meer dan 100 atmosfeer zal de band doen scheuren, dus het heeft geen zin om een ​​hogedrukluchtpomp te maken. Overweeg de instructies voor het maken van een middendrukpomp.

Onderdelen voor pompmontage

Om een ​​middendruk luchtpomphuis te monteren heeft u het volgende nodig:

  • plank en handvat van een schop voor de standaard en pomphandvat;
  • waterafvoer met een diameter van 16 mm en een binnendraad van 0,5 mm;
  • remslang van een gazelle;
  • klinknagel;
  • dop op tepel.

Om de cilinder te monteren:

  • adapter voor een polypropyleen buis met een diameter van 20 mm. Buitendraad van de adapter – 0,5 mm;
  • polypropyleen buis voor warm water met een diameter van 20 mm;
  • pijp plug;
  • aluminium buis – 12 mm;
  • twee tepels van een tubeless band.

Je hebt ook een scalpel, schuurpapier, boor, epoxylijm, fitting nodig.

De pomp monteren

Laten we de klep monteren. De tepel moet de vorm hebben van een kegel. Om dit te doen, klemt u het in een boormachine en schuurt u het af met schuurpapier. Vervolgens moet je de kegel slijpen. De diameter van het dikste deel moet 1 mm groter zijn dan de binnendiameter van de 20e buis. De kegel moet in de aluminium buis worden gestoken, na het schuren van een rand van de buis met schuurpapier. Markeer een punt 1 cm boven de zuigerpositie en boor een gat. Giet epoxylijm in het gat en smeer de verbinding tussen de kegel en de buis. Pompzuiger klaar.

Laten we vervolgens de cilinder monteren. U moet een fitting in de 0,5 mm-adapter plaatsen en de fitting zelf in de boormachine bevestigen. Zet vervolgens de boor aan en schuif de adapter op de 20 mm pijp door middel van wrijvingslassen.

Snijd het dikste deel van de tweede tepel tot aan de lijn. Vervolgens moet u deze in de adapter steken en in het midden uitlijnen. Vul de lege ruimte met epoxylijm.

Laten we de slang afhandelen. Snijd een uiteinde af. Een mannelijk uiteinde is vereist. Wis de draad met een bestand. Snijd bij de wateruitlaat de nippel direct onder de rubberen ring door. Boor vervolgens de gaten voorzichtig opnieuw met een boor van 9-9,5 mm. Het is noodzakelijk dat de aarddraad vrij in het zijgat kan worden geschroefd. Vul het bovenste gat van de wateruitlaat met koud lassen en zorg ervoor dat de adapter erin kan worden geschroefd.

Om de cilinder te monteren, knipt u een stuk van de polypropyleen buis af zodat deze een paar centimeter korter is dan de aluminium buis. Schroef vervolgens de bout in de buisplug. Gebruik wrijvingslassen om de plug op de buis te schuiven. Maak er een gat in zodat je er een aluminium buis doorheen kunt steken. Monteer vervolgens de pomp met superlijm en installeer de hendel op de bout met behulp van moeren.

Adblock
detector