De originele manier om Kalanchoë te kweken

reproductie van Kalanchoë Iedereen weet dat Kalanchoë zich voortplant door apicale stekken. Niet alle kwekers weten echter wat er gedaan kan worden zodat er in een bepaalde periode, bijvoorbeeld 8 maart, een nieuwe plant bloeit. En dat is niet alles – van één struik krijg je van 5 tot 10 nieuwe jonge Kalanchoë, De struik rijkelijk bezaaid met heldere bloeiwijzen zal dienen als een uitstekend cadeau voor Vrouwendag, en niet-geclaimde planten kunnen altijd worden verkocht.

De bloei van Kalanchoë is een van de langste, omdat binnen 8 maanden nieuwe knoppen bloeien..

Lees ook een artikel over het onderwerp: Kalanchoë thuiszorg!

Hoe kies je een Kalanchoë om te fokken??

De originaliteit van deze methode ligt in het feit dat het voor reproductie in eerste instantie niet nodig is om de stekken zelf te gebruiken, maar een hele struik. In dit geval moet de bloeiende Kalanchoë noodzakelijkerwijs als moederplant fungeren. Natuurlijk is het jammer om hem aan te raken, maar als er ineens een bloem in de collectie zit die niet al te mooie vormen heeft, dan is die daar best geschikt voor..

Wanneer de procedure starten??

Om het verschijnen van nieuwe bloeiende struiken begin maart te timen, moeten de belangrijkste evenementen in de zomer worden gehouden, namelijk in juni-juli.

De Kalanchoë-baarmoederstruik die voor reproductie is gekozen, moet radicaal worden bijgesneden:

  1. Snijd alle steeltjes af, maak een snede na de tweede bladoksels die onder de bloeiwijzen groeien.
  2. Verwijder bijna alle grote bladeren, laat niet meer dan 5 bladeren over voor kleine planten en niet meer dan 10 voor grotere. Ze zijn nodig voor fotosynthese..

Een op deze manier getrimde struik moet op een vensterbank worden geplaatst, die alleen in de eerste helft van de dag door de zon wordt verlicht. Dit is voldoende om hem van de nodige verlichting te voorzien. Het blijft alleen om de Kalanchoë water te geven en te wachten tot er nieuwe scheuten op worden gevormd..

In december zal de “misvormde” zomerplant niet langer op een ongelukkige struik lijken. In 6 maanden zullen er veel takken op groeien. En wat het meest interessant is – elk met zijn eigen wortelstelsel.

Wortels worden gevormd in de oksels van de bladeren waar de snede is gemaakt.

Nieuwe planten verplanten

Nu kun je beginnen met het verplanten van nieuwe Kalanchoë in aparte potten. Om dit te doen, snijdt u jonge stekken van de moederplant af en maakt u een snede 1 cm onder de wortels. Verwijder de onderste grote bladeren. Plant de planten in kleine potten gevuld met voedzame grond.

De onderste grote bladeren moeten worden verwijderd om de plant te belasten en om vertakking en knopvorming te stimuleren. Dus tegen 8 maart heeft de Kalanchoë tijd om te bloeien..

Reproductie van Kalanchoë op een ongebruikelijke manier – video

Adblock
detector