De moeilijkheden van het kweken van camelia – wiresummit.org

grillige camelia Niet alle telers verbinden zich ertoe camelia’s te kweken, omdat de plant nogal wispelturig is. Vaak gekocht in de winkel of cadeau, verandert een weelderige en mooie bloeiende struik na verloop van tijd in een misverstand over de naakte scheuten. Bij de minste verstoring in de verzorging laat de bloem zijn bladeren vallen, weigert te bloeien en verdroogt zelfs.

Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om thuis een camelia te kweken. Als je alle subtiliteiten van haar karakter kent en de nodige aandacht besteedt aan de bloem, is het heel goed mogelijk om de decoratieve schoonheid van de struik te behouden en zelfs te verspreiden.

Camelia komt oorspronkelijk uit Japan. Wilde plantensoorten zijn niet bijzonder aantrekkelijk – hun bloemen zijn eenvoudig, niet dubbel en klein. Maar dankzij het werk van fokkers zijn op basis daarvan veel variëteiten met chique bloeiwijzen van verschillende kleuren gefokt..

Dus, waar houdt de camelia van en wat mag absoluut niet?

De belangrijkste “vijand” van de plant is kamerlucht

Camellia is gewoon gemaakt voor koele temperaturen en alleen onder zulke omstandigheden voelt het goed. Binnen is het erg moeilijk om de plant van koele omstandigheden te voorzien, vooral in de winter als de verwarming aan staat..

Camelia’s groeien het beste in kassen, waar de optimale luchtvochtigheid en luchttemperatuur behouden blijven. Thuis wordt aanbevolen om de bloem als kuipcultuur te kweken en voor de zomer buiten te zetten..

Camellia behoort tot koudebestendige planten en verdraagt ​​zonder verlies kleine vorst tot 6 graden onder nul..

Waar kan ik de bloem het beste bewaren??

Rekening houdend met de eigenaardigheden van ons klimaat, namelijk koude winters, is het heel begrijpelijk dat een verblijf van camelia’s het hele jaar door op straat onmogelijk is en zal leiden tot de dood van de plant. In dit geval is de volgende teeltvariant geschikt:

  • neem in het voorjaar en de zomer de camellia-pot mee naar de tuin of het balkon;
  • neem hem mee naar huis voor de winter in de herfst.

Indien mogelijk moet je voor de camelia een koele kamer vinden en de pot niet in de buurt van de batterij plaatsen.

Bodemvereisten

Vreemd genoeg groeien camelia’s alleen goed op moerasgrond. Om ervoor te zorgen dat de struik niet verdwijnt, is het noodzakelijk om een ​​turfmengsel op te nemen met een zure reactie ervoor. Je kunt ook een in de winkel gekocht substraat voor azalea’s gebruiken – het bevat ingrediënten die ook geschikt zijn voor camelia..

Je kunt de grond voor camelia zelf voorbereiden op basis van een winkelveenmengsel, er een beetje tuinaarde en houtskool aan toevoegen.

Kenmerken van thuisgroeiende camelia – video