De meest winterharde en nuttige plant is de dadelpalm

dadelpalm Onder de grote verscheidenheid aan kamerpalmen is de dadelpalm de moeite waard om te benadrukken. In vergelijking met zijn verwanten onderscheidt deze soort zich door zijn speciale uithoudingsvermogen: hij wordt zelden ziek en wordt praktisch niet aangevallen door ongedierte. De bloem wordt vanwege zijn prachtige heldere bladeren vaak gebruikt voor landschapsbureaus en privéwoningen en heeft meer dan anderhalf dozijn variëteiten..

Wat is een plant??

Bij het horen van de naam “dadelpalm” dachten velen zich vast heerlijk zoet bruin gedroogd fruit met een lang zaad erin. En we hadden gelijk – het is deze palmboom die ons nuttige vruchten geeft, meer bepaald een van zijn soorten.

Alle soorten dadelpalmen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een dikke stam, waaruit lange bladeren met smalle “veren” groeien..

Populaire soorten

In de binnenbloementeelt worden de volgende soorten dadels (palmen) het vaakst aangetroffen:

  • kanarie;
  • Robelena;
  • handvormig.

Het is vanaf de vingerdatum dat de nuttige oogst wordt verwijderd. Een ander kenmerkend kenmerk van de variëteit is de stam – deze wordt geleidelijk kaal en wordt “kaal” in het onderste deel. Hierdoor verliest de palmboom een ​​beetje zijn decoratieve effect..

Hoe zorg je voor een bloem??

Om het gebladerte van de dadelpalm dik en weelderig te laten worden, heeft het goede verlichting nodig. Het is vermeldenswaard dat het heel langzaam groeit en dat de eerste echte bladeren, waarin de plaat niet heel, maar gevederd is, pas in het 4e levensjaar worden gevormd. De zuidkant van het huis is de meest geschikte plek voor een palmboom. Jonge planten kunnen op de vensterbank worden geplaatst en grote exemplaren kunnen op de grond bij het raam worden geplaatst. Om te voorkomen dat de bloem eenzijdig groeit, moet de pot periodiek naar de zon worden gedraaid..

In de zomer is het goed om het bad naar de tuin te brengen; in de frisse lucht krijgen de bladeren van de palmboom een ​​meer verzadigde kleur.

In de winter is het belangrijk om de temperatuur in de kamer niet onder de 14 graden te laten komen, terwijl een keer per week water geven met warm water voldoende is. Sinds de lente wordt de frequentie van water geven verhoogd, anders verschijnen er vlekken op de bladeren door een gebrek aan vocht. Je kunt de bladeren ook sprayen of onder de douche wassen..

Onder natuurlijke omstandigheden kan de hoogte van een palmboom 25 m bereiken, terwijl de afmetingen binnenshuis worden beperkt door de hoogte van het plafond..

De dadelpalm wordt twee keer per maand gevoed met speciale meststoffen voor palmbomen. Elk jaar worden jonge struiken overgebracht naar een grotere pot, waardoor de grond wordt vernieuwd..

Verzorgingsvideo van dadelpalm

Adblock
detector