walnootvariëteiten met grote vruchten Bij het kopen van walnootzaailingen geven eigenaren van kleine percelen de voorkeur aan laaggroeiende soorten. Maar als de grootte van uw site het toelaat, maak dan ongetwijfeld uw keuze ten gunste van de opbrengst door noten met grote vruchten te kopen. Onder hen zijn er ook vrij compacte planten, maar het belangrijkste voordeel van dergelijke soorten is hun grootte. Hun vruchten zijn meerdere malen groter, bovendien hebben de meeste een dunne schil en een grote pit. Dit betekent dat de opbrengst van dergelijke gewassen op een hoog niveau zal liggen..

Om de voordelen van elke variëteit te waarderen, moet u bedenken dat het gemiddelde gewicht van een gewone walnoot ongeveer 10 g is..

Walnootvariëteiten met grote vruchten

Onder de variëteiten die een goede oogst van zeer grote vruchten geven, is het vermeldenswaard de volgende noten:

  • Reusachtig;
  • Boekovina bom;
  • Kalarasjski;
  • Astakhovsky;
  • Geheugen van Minov.

De meeste zijn vrij krachtige bomen en nemen veel tuinruimte in beslag. Maar sommige zijn best geschikt om op privépercelen te groeien..

Notenreus

Middelgrote late variëteit, maximaal 9 m hoog. De kroon is breed en dicht. Hij bloeit laat, in het tweede decennium van mei, dus er is geen gevaar voor bevriezing. Vruchtvorming in het 6e levensjaar in september-oktober op de toppen van de takken, waarbij elk 2-3 noten wordt vastgebonden. Het ras is vorstbestendig.

Van een volwassen boom na 15 jaar kan tot 40 kg noten worden geoogst, met een nettogewicht, zonder dop. De vruchten zijn erg groot, gemiddeld ongeveer 6 cm lang en wegen tot 40 g. De pit bevindt zich vrij in de schil en heeft dunne tussenschotten, waardoor hij gemakkelijk heel te krijgen is. Het is melkwit met bruine punten, zoet. De schaal zelf is nogal los, gemakkelijk te breken. Noten blijven goed tot de lente zonder hun zoete smaak te verliezen.

De variëteit is kieskeurig wat betreft vocht. Als de boom geen water krijgt, droogt de achterkant van de pit uit.

Walnoot Bukovina bom

Middenseizoen, groeikrachtige soort met goede productiviteit en winterhardheid. Een volwassen boom met een bolvormige kroon levert ruim 35 kg noten op. Vruchten met een gewicht tot 20 g met een lichte pit, die gemakkelijk in zijn geheel kan worden verwijderd. De schaal is vrij dik, maar breekt gemakkelijk. Oogsten – vanaf de tweede helft van september.

Met zaadvermeerdering blijven raskenmerken behouden.

Kalarasjsky walnoot

Middenseizoen variëteit, hoge boom, met een dichte ronde kroon. Bloei vindt plaats in de tweede helft van mei. Gemiddelde winterhardheid. Vruchten zijn rond van vorm, met licht geprononceerde ribbels. De schaal is hard, maar scheurt goed. Het gewicht van één noot is van 15 tot 19 g, de pit is vettig, smakelijk, heel apart.

Het ras is gevoelig voor bruine vlekziekte bij hoge luchtvochtigheid..

Astakhovsky noot

Een vroeg ras dat resistent is tegen ziekten en plagen. Winterhardheid is goed, als het vriest, herstelt het snel. De hoogte van de boom bereikt 10 m, de kroon is rond. Langwerpige noten rijpen half september, gewicht is 23 g, de schil is dun, de pit is wit, sappig, zoet.

Het is beter om een ​​noot aan de rand van de site te planten, omdat deze snel groeit.

Walnotengeheugen van Minov

Een middenseizoensras, een krachtige boom met een pekvormige kroon van middelmatige verdikking. Draagt ​​5 jaar vrucht na het planten van een zaailing. Noten zijn iets afgeplat, met een stompe bovenkant. Het gemiddelde gewicht is ongeveer 15 g. De schaal is dun, de pit is geel. Rijpen eind september.

Welke soorten noten hebben de grootste vruchten – video