De gouden ader van de tuin is duindoorn

duindoorn is een opslagplaats van vitamines Jeugd, gezondheid en duindoorn zijn zo nauw met elkaar verbonden dat velen het als hun plicht beschouwen om een ​​plant in het land te planten. Om de geplande onderneming succesvol te laten zijn, moet u meerdere exemplaren aanschaffen. Omdat deze variëteit tweehuizig is, zijn er 3-4 vrouwelijke jonge boompjes voor één mannelijk jonge boompje. Om deze reden moeten er meerdere struiken tegelijk op de site zijn..

In de tweede helft van april begint het planten, terwijl de knoppen nog niet zijn uitgebloeid. Het weer is bewolkt en niet heet: voor of na regen.

Het unieke van de landingstechnologie

In de kwekerij kun je 3 verschillende soorten kopen: Alei – mannelijk, maar Altai en Elizaveta – het is beter om vrouwelijke te nemen. Deze collectie moet worden verdund met de gebruikelijke variëteiten. Als resultaat krijg je vijf luxe struiken..

Houd er rekening mee dat de wortels van de plant sterk op de site groeien en zich dicht bij het oppervlak bevinden. Elke schade aan hen leidt tot ernstige verstoring van de levensduur van de plant. Daarom worden de exemplaren geplant aan de rand van de datsja, op een plaats waar niet wordt gebouwd / gegraven. Daarna gaan ze verder met grondwerken:

  • gatparameters: diepte 40-60 cm en breedte 50 cm;
  • drainage: 10 cm laag gebroken baksteen;
  • rotte compost;
  • as (noodzakelijk voor bodemdeoxidatie);
  • paardenmest;
  • meng het substraat grondig met een schop;
  • giet een emmer water;
  • installeer 2 houten latten in elk gat.

Haal de zaailing voorzichtig uit de pot, bevochtig de grond van tevoren. Ze maken een kleine heuvel in het gat en zetten er een plant op. In dit geval worden de wortels voorzichtig rechtgetrokken. Val in slaap met aarde tot aan de basale nek, overvloedig water gevend. Met behulp van een touw wordt de stam aan de steunen vastgemaakt. Eerst wikkelen ze een paal, weven een vlecht van twee draden, maken de boom vast en aan het einde binden ze hem aan de tweede staaf. Bestrooi met dolomietmeel erover en verdeel een laag mulch. Dan kan het onkruid niet ontkiemen. Het helpt ook om vocht in de grond vast te houden..

Voor duindoorn wordt een zonnig maar licht winderig gebied geselecteerd. De grond is niet zuur, maar vochtig. Grondwaterpeil – vanaf 1 m en meer, omdat de plant geen stagnatie verdraagt.

Een groot verschil

Om onderscheid te maken tussen een mannelijke en een vrouwelijke zaailing, moet u ze zorgvuldig overwegen. Het hele geheim zit in de grootte van de nieren. Bestuivers zijn 2-3 keer meer bestoven. Ze zijn ook bedekt met een groot aantal schubben: van 5 tot 7 lagen. Een dergelijke vergelijking wordt geadviseerd om alleen uit te voeren met 3-jarige exemplaren wanneer ze de vruchtvormingsfase ingaan..

De plant wordt als door de wind bestoven beschouwd, daarom wordt bij het planten rekening gehouden met de windrichting op de site. Bij nauwelijks aanplant worden exemplaren van het mannelijke type aan het einde/begin van de lijn geplaatst. Bij het maken van een rechthoekige of ronde tuin moeten ze in het midden liggen.

Als de tuinman zijn duindoorn wil verplanten, moet hij een struik opgraven met een grote wortelstok. Dit leidt ertoe dat je de wortels moet afsnijden, en dus het grondgedeelte van de plant. Deze planttechnologie wordt door veel tuinders gebruikt en heeft daarom succes..

Adblock
detector