Dahliaknollen van goede kwaliteit kiezen

dahlia knollen Let bij het kopen van dahliaknollen in een winkel of op de markt niet op het gewicht van de wortelstokken, maar op hun structuur. Het is belangrijk om te begrijpen welke processen kunnen worden verwijderd. Ook moeten de knollen goed worden behandeld met briljant groen of gedrenkt in een fungicide-oplossing.

Bij de aankoop van dahliaknollen controleren wij:

Sommigen geloven dat hoe groter en zwaarder de knol, hoe mooier de bloem zal zijn. De echte waarde van een product zit echter in totaal andere eigenschappen. Let bij het kopen van plantmateriaal op:

  1. De toestand van de wortelhals. Het mag niet verrot zijn. Als de snede zwart of bruin is, betekent dit dat er tijdens de opslagperiode is gaan rotten..
  2. Verkorte scheuten. Dichte en veerkrachtige worteldelen zorgen voor gezonde stengels en bloemen.
  3. De integriteit van de knollen. Vaak blijven de gezwellen op dunne haartjes, die snel zullen verdwijnen. Daarom moet u geen rekening houden met hun aantal..
  4. De aanwezigheid van nieren. Dit geldt vooral wanneer de aankoop in april wordt gedaan. Midden in de lente is de tijd voor planten om wakker te worden. De afwezigheid van dergelijke uitgebarsten scheuten geeft aan dat de cultuur niet geschikt is om te groeien..

Wortelstokken met ronde in plaats van ovale formaties worden perfect bewaard. Ze zijn verrassend compact en verdragen gemakkelijk overwintering..

Dahliaknollen met een hoge wortelhals zijn zeer geschikt om te planten. Anders, als het in natte grond komt, begint de korte scheut gewoon te rotten..

Snoeien is een belangrijke stap bij het planten

succesvolle landing Soms komt de hand niet omhoog om een ​​goede, vlezige knol af te snijden. Eigenlijk is het gewoon rommel. De samengeperste stengels, die nauwelijks aan de basis blijven plakken, vormen het begin van de afsterving van de plant. Daarom moeten ze worden verwijderd. Het is niet eng als je de helft van de toekomstige ontsnapping moet afsnijden. Hij heeft alle kans dat er nieuwe nieren op deze plek verschijnen. Ze sneden ook uitgedroogde haren af, omdat het ooit wortels waren. Zelfs exemplaren met verschrompelde knollen kunnen kiemen..

De procedure wordt uitgevoerd met een gewone nagelschaartje. Dus met behulp van smalle antennes kun je doordringen tot moeilijk bereikbare plaatsen..

Secties worden behandeld met briljant groen of alle wortelstokken worden gedrenkt in een fungicide oplossing. Deze desinfectie voorkomt het binnendringen van:

  • bacteriën;
  • veroorzakers van ziekten;
  • schimmel / pathogene micro-organismen.

Wat te doen als de nieren naar beneden groeien? Dergelijke exemplaren worden geplant, hun bed aan één kant, waarop de knoppen nog geen tijd hebben gehad om door te snijden. Naarmate ze groeien, zullen ze zelf een uitweg naar de zon vinden..

Maar als de wortelstokken na de winter sterk zijn ontsproten, worden ze enkele dagen in een lichte kamer bewaard. Tegelijkertijd mogen de zonnestralen er niet op vallen, je krijgt gebakken aardappelen. Dergelijke exposities zijn geplant in de volle grond, niet diep uitdiepend, maar licht besprenkeld met aarde. Als ze wortel schieten, zijn ze er volledig ingegraven. Als gevolg hiervan zullen ze met goede, zorgzame zorg heerlijke dahlia’s maken..

Adblock
detector