Cranberrysap - we bereiden onze eigen natuurlijke remedie voor griep en verkoudheid

cranberry sap Met de komst van oktober wordt het walgelijk en vochtig op straat, en verkoudheid herinnert zich steeds vaker aan degenen die nog geen tijd hebben gehad om lichte kleding te verwisselen voor warmere seizoenskleding. Er is echter één geweldige remedie die onze grootmoeders gebruikten om ons lichaam te beschermen tegen verkoudheid, hoest en andere geneugten van de ziekte – dit is cranberrysap. De drank is niet alleen erg lekker, maar ook uitermate nuttig door de rijke vitaminesamenstelling van rode bessen. Het belangrijkste is om de fruitdrank goed te bereiden om de maximale hoeveelheid vitamines te behouden, en dan kan het niet alleen je dorst lessen, maar ook het immuunsysteem versterken. We kennen enkele trucjes om dit te doen, en we delen het geheim graag met u..

Om ervoor te zorgen dat de bessen hun heilzame eigenschappen niet verliezen, moeten ze goed worden voorbereid. Van 0,5 kg veenbessen wordt 3 liter fruitdrank verkregen.

Bereiding van bessen

Giet eerst de veenbessen in een kom en spoel ze grondig af onder stromend water. Om het teveel af te tappen, gooien we de bessen weg in een vergiet. Trouwens, het is absoluut niet nodig om te gaan zitten en zorgvuldig elk blad of takje te selecteren, omdat ze nog steeds niet in het sap zelf komen.

Dus de bessen worden gewassen en nu beginnen we het proces zelf:

  1. Giet kokend water over de veenbessen.
  2. Dek af en laat 15 minuten staan, niet langer. Gedurende deze tijd zullen de bessen beslaan en dan zullen ze beter sap geven..
  3. Bedek na een kwartier de pan waarin de vruchtendrank wordt bereid met gaas dat in 4 lagen is gevouwen en zeef de gestoomde bessen erdoor.
  4. Nu, midden in een vergiet op gaas, beginnen we het sap uit de bessen te persen met behulp van een aardappelmolen.
  5. We draaien de kaasdoek in een soort zak en persen het sap eruit met dezelfde aardappelmolen.

In totaal kregen we twee ingrediënten: het sap samen met het water waarmee we de bessen schonken, en het afvallen. Giet het vloeibare deel voorlopig in een kom en zet het opzij. Breng het afvallen over in een pan – je kunt er nog steeds sap uit halen..

Het gaas moet in 4 lagen worden gevouwen, anders breekt het tijdens het extraheren van cranberrysap.

Cranberrysap – kookstadia

Om 3 liter fruitdrank te krijgen van 0,5 kg veenbessen, vult u het afvallen met water in een hoeveelheid van ongeveer 2,5 liter. We steken het vuur aan en beginnen op te warmen. Al die tijd blijven we de bessen kneden.

Als de fruitdrank voor volwassenen is bereid, voeg dan 1 glas suiker toe aan de aangegeven hoeveelheid vloeistof. Voor kinderen is het beter om een ​​ongezoete drank te maken..

Het is onmogelijk om aan de kook te brengen, omdat we dan de meeste vitamines verliezen, met name vitamine C. Daarom moet de pan worden verwijderd als de vloeistof gaat koken (er verschijnen belletjes langs de rand van de cake) de kachel en gefilterd..

Kortom, het blijft om de gespannen infusie van afvallen en cranberrysap te combineren en te genieten van een geurige drank met een mooie robijnrode kleur.

Stap voor stap bereiding van cranberrysap

Adblock
detector