Correct planten van phlox is de sleutel tot hun gezondheid en weelderige bloei – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

phlox planten Phlox werd niet alleen populair vanwege hun pretentieloze karakter, maar ook vanwege hun overvloedige en lange bloei. Wist u dat het onjuist planten van phlox alle inspanningen teniet kan doen? Zelfs grootbloemige soorten zullen niet aan uw verwachtingen voldoen als ze in eerste instantie niet van comfortabele omstandigheden worden voorzien. Deze planten hebben een krachtige wortelstok. Daarom moeten ze voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen..

Ervaren bloementelers zijn er in de praktijk al lang van overtuigd dat ze, als ze de phlox niet diep genoeg hebben geplant, geen grote bloemenhoeden zullen zien. Bovendien kan een ondiepe beplanting zelfs de dood van een bloem veroorzaken. De regens zullen voorbijgaan, zo’n phlox wordt nat en na vorst zal het gewoon aan de oppervlakte uitsteken en de wortelstok zal scheuren. Het is niet moeilijk te raden dat de bloem in deze vorm de winter niet zal overleven. Hoe niet te misrekenen en de bloemen wortel te laten schieten en al hun schoonheid te laten zien? Laten we beginnen met de belangrijkste.

Hoe diep phlox planten?

De diepte van de plantkuil moet minimaal 25 cm zijn.Ten eerste hebben phloxen zelf, of liever hun wortels, ongeveer 20 cm nodig. Ten tweede is er een laag kunstmest nodig op de bodem van het gat (gemiddeld ongeveer 5 cm). Zonder hen zullen de planten wortel schieten, maar het is onwaarschijnlijk dat ze tevreden zullen zijn met een bloei van hoge kwaliteit..

Richt je bij het kiezen van een plek in de tuin op een specifieke variëteit. Phlox groeit zowel in de zon als in de schaduw goed, maar sommige soorten hebben hun eigen voorkeuren. De scharlaken phlox van Marie behoudt bijvoorbeeld zijn rijke kleur in de zon. Maar de Zephyr-variëteit brandt uit, verliest zijn karakteristieke lichtpaarse centrum volledig en wordt puur wit.

Hoe phlox te bemesten bij het planten?

Het starten van topdressing speelt een belangrijke rol, omdat geplante delenki meestal al in het huidige seizoen bloeien. Zodat veel knoppen zijn gebonden en de bloemen groot zijn, breng een complete complexe bloemenmeststof aan op de bodem van het gat.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de samenstelling van de grond in de tuin. Op zware leem zullen de wortels moeilijk hun weg vinden, en phloxen zullen zich langzaam ontwikkelen. Om de grond los te maken en te verrijken, voegt u in dit geval zand en turf toe, evenals organisch materiaal aan de plantkuil..

Phlox planten: alles goed doen

Er zijn dus kunstmest en zaailingen gekocht, u kunt beginnen met planten:

  1. Giet kunstmest op de bodem van het gat.
  2. Meng ze met aarde.
  3. Bedekken met een laag aarde (ongeveer 5 cm).
  4. Zet er een struik op.
  5. Bedekken met aarde.
  6. Water en mulch.

Vergeet niet dat phlox-groeipunten onder de grond moeten blijven, en niet erboven. Bovendien moeten alle steeltjes meedogenloos worden gebroken. Ze zullen de kracht wegnemen om zaden te zetten, en we hebben de phlox nodig om wortel te schieten voor de vorst.

Hoe phlox correct te planten – video