tuin bougainvillea bloeit Degenen die minstens één keer in hun leven bougainvillea hebben gezien, kunnen het niet meer vergeten, want deze plant is een van de mooiste en meest unieke. Het thuisland van de groenblijvende struik is het warme Brazilië, wat de eigenaardigheden van de teelt in het lokale klimaat verklaart..

Heldere bloemen op de takken, vergelijkbaar met origami, zijn helemaal geen bloeiwijzen, maar steunblaadjes. Afhankelijk van de variëteit kunnen ze verschillende kleuren en zelfs tinten hebben. De bloemen zelf, waaromheen deze “papieren” bladeren zich bevinden, zijn vrij klein en worden meestal gepresenteerd in witte en gele tinten..

Populaire soorten tuinbougainville

In de natuur zijn er tot 20 soorten bougainvillea, maar slechts enkele hybriden kunnen overleven in het open veld, en zelfs dan alleen in de zuidelijke regio’s. In de rest wordt de plant meestal als binnengewas gekweekt. Daarnaast is het vaak te vinden in kassen..

In tegenstelling tot indoor bougainvillea-soorten met hun compacte formaat, hebben tuinvariëteiten een indrukwekkende groei en kunnen ze 10 m bereiken zonder te snoeien..

Als tuinplant die buiten kan overwinteren hebben de volgende soorten zich goed bewezen:

  1. Bougainvillea naakt (glad). Sterk vertakte liaan tot 5 m hoog heeft gladde kruipende scheuten, die verhouten met de leeftijd. De bladeren zijn donkergroen, met een glanzende glans. Schutbladen kunnen in verschillende kleuren worden geverfd: van wit en geel tot oranje en rood. Bloeit heel lang.
  2. Bougainvillea Peruaans. Rechte, niet vertakkende scheuten zijn bedekt met groene schors en korte stekels. Hij bloeit meerdere keren per seizoen met gele bloeiwijzen. Schutbladen hebben een andere kleur roze.
  3. Bougainvillea is prachtig. Een dichte, grote struik met lange, snelgroeiende scheuten (tot 10 m), bedekt met doornen. De bladeren zijn behaard. Schutbladen zijn geschilderd in lila-rode kleur, vervagen na verloop van tijd.

Kenmerken van groeiende tuinklimplanten

Omdat bougainvillea van nature een echte tropische plant is, groeit hij alleen in een warm zuidelijk klimaat in de tuin. Je kunt hem echter wel als kuipplant planten en in de zomer buiten zetten..

Wanneer de bodemtemperatuur onder de 5 graden Celsius daalt, sterven de wortels van de struik af.

Maximale warmte en licht is wat bougainvillea nodig heeft. Het is ook noodzakelijk om het overvloedig water te geven, maar alleen in de zomer. Vanaf de herfst moet de watergift geleidelijk worden verminderd totdat ze in de winter volledig stoppen..

Als een kuip met een plant binnenshuis overwintert, moet je de grond af en toe bevochtigen zodat deze helemaal niet uitdroogt.

Als topdressing kunt u organisch materiaal (humus) gebruiken – voeg het toe tijdens het planten en mulch de grond onder de struik. Gebruik in de lente-zomerperiode fosformeststoffen (niet meer dan 4 keer per maand).

Tuinbougainvillea moet regelmatig worden gesnoeid. In het voorjaar is het nodig om takken te snoeien om de vertakking te stimuleren, in de zomer – om een ​​​​struik te vormen en in de herfst – om de toppen van jonge takken af ​​​​te snijden en de helft van de lengte van vorig jaar te verwijderen.