Charmante en niet wispelturige vaste planten - bodembedekkende muurpepers

muurpeper bodembedekker Lage struiken met goed gewortelde, snelgroeiende kruipende scheuten zijn erg gewild in landschapsontwerp. Sedum bodembedekker – een van de meest pretentieloze planten, die altijd een plaats in de tuin zal vinden. Compact, tot maximaal 30 cm hoog, groeien ze in korte tijd in een prachtig tapijt over de ruimte. Velen van hen groeien klein maar weelderig groenblijvend blad, anderen werpen het af voor de winter. En sommige soorten overwinteren alleen in warme streken met bladeren..

Meestal kun je in lokale tuinen de volgende muurpeper vinden:

  • vals;
  • hybride;
  • bijtend.

Sedum valse bodembedekker

Het groeit in de vorm van lage, niet meer dan 15 cm hoog, struiken en vormt na verloop van tijd losse tapijten. Op de kruipende scheuten bevinden zich dichte groene ronde bladeren met een vlezige basis. Na vorst krijgen ze een rode tint. Van nature is muurpeper groenblijvend, maar als het op de middelste baan wordt gekweekt, laat het zijn bladeren vallen voor de winter. Vanaf het einde van de zomer zijn de struiken bijna volledig verborgen onder delicate roze bloeiwijzen.

Er zijn variëteiten van valse sedum met decoratieve bladeren – bordeaux en zelfs bont.

De plant geeft de voorkeur aan lichte plaatsen, met gedraineerde en matig vochtige grond. Het werkt onder andere als een agressor en onderdrukt ze snel tijdens het groeiproces, wat heel goed werkt tegen onkruid.

Sedum hybride

De groenblijvende vertegenwoordiger van het geslacht bladert in de winter zonder bladverlies. Groeit in brede en dichte tapijten. Scheuten verspreiden zich snel naar de zijkanten, schieten wortel en verspreiden zich buiten de plantplaats. Tegen de achtergrond van groene kleine bladeren zien lichtgele bloeiwijzen er prachtig uit, die bloeien aan het einde van de zomer. Tegelijkertijd zijn de steeltjes zelf vrij hoog (van 10 tot 25 cm) en steken ze boven de struiken uit. Hij kan zowel in de zon als in opengewerkte schaduw onder bomen groeien.

Sedum bijtende

Vanwege zijn snelle groei beschouwen veel tuinders het als een wietplant, dus actief verspreidt het zich over de site. Opgroeiende lage struiken (niet meer dan 10 cm hoog) vormen een dicht groen tapijt, terwijl lommerrijke in de winter vertrekken. In tegenstelling tot onkruid is het echter gemakkelijk om van een overgroeide muurpeper af te komen – zachte stengels trekken goed samen met wortels.

Scherpe sedum bloeit in de vroege zomer met kleine gele bloeiwijzen. De soort is niet kieskeurig over belichting of bodemsamenstelling. Hij overwintert ook goed en kan groeien zonder water te geven..

Videoreview van stonecrops

Adblock
detector