Brugmansia kweken wij thuis in een pot

brugmansia in kameromstandigheden Brugmansiya wordt vaak een dope genoemd, maar ze is slechts zijn familielid. Deze geweldige plant fascineerde bloementelers met zijn unieke bloemen – grote bellen met een bedwelmend aroma. De dubbele vormen zijn vooral charmant, wanneer een krachtige struik volledig bedekt is met enorme meerlagige bloeiwijzen. Sommige variëteiten van de bloem hebben langwerpige bloembladen, die geleidelijk taps toelopen naar de uiteinden, waardoor de bloeiwijzen er indrukwekkend uitzien..

Op zuidelijke breedtegraden, waar de winters warm zijn, wordt Brugmansia in de tuin gekweekt, maar meestal “leeft” de bloem in potten. Thuis, als sierplant, wordt boombrugmansia gekweekt.

Wat is een bloem??

Brugmansiya groeit in een struik of kleine boom, afhankelijk van de formatie. De gemiddelde hoogte van de plant is 1,5 m, maar er zijn ook grotere exemplaren, tot 2 m.Op krachtige scheuten zijn er grote bladeren, mat, groen van kleur.

Overvloedig bloeiend, grote aantallen bloeiwijzen hangen aan de takken en zien eruit als pijpen. De lange smalle basis van de bloem verandert in een open grammofoon met een diameter tot 15 cm. De totale lengte van de bloem zelf is ongeveer 25 cm, maar er zijn ook grootbloemige soorten met een lengte van meer dan 30 cm. De bloeiwijzen verspreiden een aangenaam zoet aroma: er zijn variëteiten die ruiken naar lelietje-van-dalen en zelfs naar abrikoos. De kleur van bloemen wordt voornamelijk weergegeven door zachte warme tinten (wit, roze, geel), maar er zijn ook verzadigde koude kleuren (blauw, paars).

Alle delen van Brugmansia zijn giftig omdat ze gevaarlijke stoffen bevatten. Als je voor haar zorgt, moet je met handschoenen werken..

Groeiende functies

Brugmansia in de lente-zomerperiode onderscheidt zich door een goede groei, zowel van het bovengrondse deel als van het wortelstelsel, maar de stengels verhouten langzaam.

Op dit moment wordt aanbevolen om de pot naar de open lucht te verplaatsen..

Wanneer u Brugmansia als potcultuur kweekt, moet u zich aan de volgende aanbevelingen houden:

  1. De lichtste plaats in het huis moet worden toegewezen aan de bloem, omdat deze erg lichtminnend is. De uitzondering is overwintering in een koele ruimte: als het niet mogelijk is om de plant van voldoende verlichting in huis te voorzien, is het beter om de pot naar de kelder te sturen.
  2. Brugmansiya verdraagt ​​geen lage temperaturen. In de zomer voelt ze zich goed bij 26 graden hitte, maar als het in de winter onder de 5 graden is, gaat ze dood.
  3. Tijdens snelle groei heeft het overvloedige watergift nodig, met het begin van de bloei, kunt u de tijd tussen de gietbeurten verlengen. Tijdens de rustperiode moet de bloem zelden worden bewaterd, alleen zodat de aarde niet volledig uitdroogt..
  4. Brugmansia houdt van voeren en het is onmogelijk om het te veel te voeren. In het voorjaar worden hiervoor complexe meststoffen gebruikt, zodat de struik groene massa krijgt en in de zomer kunt u preparaten voor bloeiende gewassen gebruiken.

Omdat de bloem snel groeit, moet deze meerdere keren per seizoen worden overgezet naar een grotere pot..

Brugmansia verzorgen wij in een pot – video

Adblock
detector