Broccoli braadpan - een gastronomisch gerecht met een krokant korstje

broccoli ovenschotel

Kan eten tegelijkertijd licht, lekker en gezond zijn? Ja, als het maar een gourmet broccoli ovenschotel is met een hartige korst. Het gerecht verweeft op harmonieuze wijze de delicate smaak van koolbloeiwijzen (1 kg), Dijon-mosterd (3 eetlepels) en room (200 ml). De culinaire symfonie wordt aangevuld met de zoetheid van uien, het aroma van knoflook en knapperig broodpoeder (300 g). De gastvrouw zal ongeveer 1 uur moeten besteden om zo’n smakelijk gerecht te bereiden..

Broccoli is een wintergroente waarvan het natuurlijke seizoen loopt van de late herfst tot de lente. Het bevroren product verschilt niet veel van het verse. Daarom is het het hele jaar door te koop..

Billet voor krokante korst

Deze buitengewone traktatie wordt “gratins” genoemd. Het belangrijkste kenmerk van deze huisgemaakte gerechten is de krokante korst..

Om de juiste structuur te hebben, is het noodzakelijk:

  • smelt 50 g boter in een frituurpan;
  • bak fijngehakte uien (1-2 stuks) en jonge knoflook (1 stengel);
  • voeg 2 eetl. l Dijon-mosterd;
  • voeg verse kruimels witbrood toe (300-400 g);
  • breng de resulterende massa naar een gouden kleur, wat tot 8-10 minuten duurt.

Wanneer het voorbereide werkstuk is afgekoeld, wordt er Parmezaanse kaas in ingewreven. Je kunt natuurlijk ook andere harde kaas gebruiken. Het is echter dit type gefermenteerd melkproduct dat de bloeiwijzen van malse kool met succes zal aanvullen..

Broccoli goed blancheren – niet langer dan 3 minuten laten sudderen

Het meest voorkomende type broccoli dat bij het koken wordt gebruikt, is Calabrisch. Deze variëteit heeft veel voordelen: grote koolkoppen, grote bloeiwijzen en dikke stelen. De vlezige stelen vormen een zeer smakelijke en rijke soep, ze hoeven dus niet weggegooid te worden..

Voor de bereiding van stoofschotels worden alleen de bloeiwijzen gescheiden. Nadat ze grondig zijn gewassen en gesneden, moeten ze:

  • kook ongeveer 3 minuten (na het koken);
  • laat de vloeistof weglopen;
  • zet het product in koud water om af te koelen!.

Goed gekookte toppen zijn zacht maar toch knapperig. Dus tijdens het koken van kool hoeft het niet lang gekookt te worden..

Voeg 1 eetlepel toe aan de geblancheerde broccoli. ik. dijon-mosterd, evenals 200 ml slagroom. Meng alles goed zodat elke bloeiwijze in jus gedrenkt is.

Omdat gratins worden geserveerd in de gerechten waarin ze worden gebakken, moet je een mooie keramische vorm kiezen. Het is rijkelijk ingevet met boter. Giet vervolgens de gekookte broccoli en bedek met een poeder. Dit alles wordt gedurende 30 minuten naar een voorverwarmde oven van 180˚C gestuurd. Bij dit gerecht worden pannenkoeken van zeebaarsfilet en sinaasappelsap geserveerd. Dankzij dit recept krijgt de gastvrouw een hartig en zeer smakelijk gerecht op tafel..

Koken is eenvoudig en smakelijk – video

Adblock
detector