tuinhuisje in het land gemaakt van hout Een houten prieel met een schilddak is een uitstekende decoratie voor een zomerhuisje. Om een ​​​​dergelijke structuur op te richten, is het noodzakelijk om gaten voor de basis te graven over het hele gebied van het toekomstige tuinhuisje op dezelfde afstand van elkaar. De diepte van elke put is twee schopbajonetten. Ze worden volledig gevuld met zand en vervolgens worden de funderingsblokken op het zand geplaatst. Een tuinhuisje met een oppervlakte van 5X3 m heeft 18 funderingsblokken nodig.

Na uitlijning op het niveau van de blokken in hoogte, wordt er horizontaal een houten balk met een afmeting van 100X100 mm op geïnstalleerd. De balk wordt langs de omtrek van het tuinhuisje gelegd, evenals langs de dwarse rijen funderingsblokken.

Om de opening tussen het oppervlak van de grond en het hout te dichten, kan de buitenkant van de fundering worden bekleed met plastic randen voor het bloembed.

Dezelfde balk met een afmeting van 100X100 mm en een hoogte van 1,2 m wordt gebruikt als steunen voor het tuinhuisje.Omdat de breedte van de gehele constructie 5 m is, is de afstand van de hoek tot de middelste steun 1,8 m.Het draait uit een toegangsopening met een breedte van 1,4 m.

Over het onderwerp: doe-het-zelf tuinhuisje gemaakt van houttekeningen en afmetingen en foto’s!

Arbor gevelbekleding

Nadat de basis van het tuinhuisje klaar is, kunt u beginnen met het bekleden van de zijwanden. Als vensterbank wordt een plank van 40 x 120 cm gebruikt en langs de omtrek van het prieel wordt een vloerplint geïnstalleerd. Dan wijkt 3 cm van de plint af De wanden zijn ommanteld met witte dakspaan. Deze opening is nodig voor ventilatie in de zomer..

Aan de binnenkant van de muren zijn diagonale balken geïnstalleerd zodat de voering niet buigt. De pilaren van het tuinhuisje rond de omtrek zijn voorzien van een raamstempel.

Top bekleding en tuinhuisje dak

Aan de bovenkant van het tuinhuisje zijn dwarsbalken geïnstalleerd vanaf een plank van 100X40 mm. Er zijn diagonale staven aan bevestigd, waarop een langsplank is geïnstalleerd..

Verder worden extra spanten geïnstalleerd zodat het dak niet vervormt. De afstand tussen de spanten is 75 cm.Voordat het dak wordt afgedekt, is het noodzakelijk om de binnenkant ervan te fineren..

  1. Voor dakbedekking wordt een plank met een lengte van 125 cm gebruikt..
  2. De afstand tussen de planken is 5 cm.
  3. De bekleding is bevestigd aan metalen hoeken.
  4. Vervolgens wordt de balk bedekt met Andulin bovenop..

Metalen hoeken zijn bevestigd aan de gewrichten van anduline. Deze manier van afdekken beschermt het dak tegen lekkage bij hevige regen..

Er zijn veel mogelijkheden voor vloeren. In het tuinhuisje kunt u spaanplaat, terras of gewone plaat leggen met een breedte van 180 tot 200 mm. Bij de ingang is een metalen hoek vastgespijkerd. Langs de hele omtrek wordt het prieel geconfronteerd met een plint.