Bosbessenrassen: superioriteit van de een boven de ander – wiresummit.org

bosbessenvariëteiten Het kweken van fruit- en bessenplanten vereist nauwgezette inspanningen van de tuinman. Blueberry-variëteiten zijn onderverdeeld in vroeg, medium en laat. Elk van hen heeft zijn eigen nadelen en kenmerken. Maar ze hebben allemaal overvloedig water nodig. Maar om een ​​vochtig microklimaat in de bodem te behouden, wordt mulch gebruikt..

Rood worden van de bladeren treedt voornamelijk op na plotselinge temperatuurveranderingen – vorst. In dergelijke gevallen krijgt de cultuur ammoniumsulfaat, kaliumsulfaat, stikstofbevattende complexen en fosforadditieven..

Bosbessenrassen en verzorging

De meest populaire van de vroege variëteiten is de Earley Blue. Het probleem is dat de struik niet hoog genoeg is. Hierdoor draagt ​​het weinig vrucht. De cultuur wordt gekenmerkt door de frequentie van vruchtvorming – de oogst van verschillende jaren is opvallend anders.

Toch hebben planten competente zorg nodig. De grond wordt één keer per maand, van mei tot september, aangezuurd. Gebruik hiervoor azijn. De landingsput (diameter 60 cm) is gevuld met:

  • zure turf;
  • gemalen mulch – pijnboomschors;
  • zand;
  • zwavel, wat nodig is om de zuurgraad van de grond te regelen, als er zwarte grond is.

Het wordt niet aanbevolen om de put te isoleren, omdat de vloeistof dan niet in voldoende hoeveelheden wegloopt. Ook zal de thermische balans tussen het wortelstelsel en de grond drastisch worden verstoord. Veel mensen planten echter graag struiken in broeibakken..

De variëteit “Toro” is dol op tuinders. Houd er rekening mee dat het een spreidende kroon heeft, zodat het uit de buurt van andere exposities wordt geplaatst. De opbrengst van zo’n gonobel is ongeveer twee kilogram..

Meneer “Duke” en zijn volgelingen

Duke wordt erkend als een productieve variëteit. Grote bessen groeien aan een krachtige struik (2 cm in diameter). Het is de congestie van de takken met fruit die veel boeren aantrekt. De hoogte van de scheuten is 1,2-1,8 meter. Tijdens de ontluikende periode hebben bosbessen veel water nodig. Bij extreme hitte wordt de struik elke 3-4 dagen geïrrigeerd met een emmer water. In andere gevallen worden er eenmaal per week 2 emmers vloeistof onder gegoten. Alle blauwe bessenrassen hebben deze procedure hard nodig. Kies onder meer voor een van de volgende vruchtbare rassen voor uw plantage:

  1. “Patriot”. Voor hem wordt een temperatuur van -34 ° C als normaal beschouwd, dus het is geschikt voor noordelijke regio’s.
  2. Chandler. Heeft een lange vruchtperiode en de bessen groeien tot 2 cm.
  3. “Blauwekruid”. De bloeiende cultuur sterft zelfs bij -7 ° C niet. De hybride “River” die ervan is afgeleid, is ook populair..
  4. “Aurora”. Middelgrote vruchten belasten de takken verbazingwekkend.

Tijdig snoeien beïnvloedt de kracht van de plantontwikkeling. Als je het niet doet, worden de bessen met elk seizoen kleiner..

Afronding van de vier zijn Elizabeth en Sunrise. Al deze exemplaren zijn late bosbessenrassen. De gemiddelde opbrengst van elk van hen is vanaf 4 kg per hectare. Culturen groeien op tot 65 jaar. Niettemin doen ze na 5-6 jaar een grote snoeibeurt, waardoor sterke jonge scheuten achterblijven. Ze moeten rechtstreeks uit de wortelstok groeien. Alle ruimte om hen heen is gemout met fijne bast..