Bosbessen oogsten voor de winter – hoe u gezonde bessen inslaat? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

bosbessen oogsten voor de winter Het aanvullen van vitaminereserves in de zomer is geen probleem, want voor bessen kun je altijd naar het bos of naar de markt. Maar tegen het einde van het seizoen wordt het oogsten van blauwe bessen voor de winter relevant. Thuisbenodigdheden bieden u niet alleen natuurlijke producten, maar helpen u ook veel te besparen. Buiten het seizoen zijn alle soorten fruit en bessen veel duurder. Het is veel voordeliger om ze van tevoren voor te bereiden. Dus hoe bosbessen te bewaren??

Dit kan op verschillende manieren:

  • bevriezen;
  • oprollen;
  • droog.

Welke methode je ook gebruikt, bereid eerst de bosbessen voor. Ga door geoogste of gekochte bessen, spoel en laat overtollige vloeistof weglopen.

Bessen invriezen

Giet schone en gedroogde bessen in een blender en klop ze tot een gladde massa. Je kunt op elke manier malen, zelfs een vleesmolen of een houten crush is voldoende. Voeg nu suiker toe, meng goed. Voor opslag in de vriezer, giet het mengsel in trays. Als de bosbessen op een plank in de koelkast staan, zijn glazen potten met een schroefdop voldoende..

Voor bewaring in de koelkast voor 1 kg bosbessen is 2 kg suiker nodig. Bessen die in de vriezer liggen kunnen in een verhouding van 1:1 gemengd worden.

Er is ook een eenvoudigere manier om bosbessen klaar te maken voor de winter. Strooi de bessen op een bakplaat en plaats ze in de vriezer. Strooi bevroren bosbessen in sachets en keer terug naar opslag in de vriezer..

Bosbessen oogsten voor de winter door te bewaren

Bosbessen kunnen desgewenst worden gebruikt om een ​​drankje, jam, siroop, gelei en zelfs wijn te maken. De meeste recepten bevatten de toevoeging van suiker.

Bosbessendrank

Vul de potten voor ongeveer 1/3 met gewassen bessen. Kook de siroop met een snelheid van 300 g suiker per 1 liter water. Giet de bessen erover, dek af en laat 5 minuten staan. Giet de siroop af, laat opnieuw koken en giet onmiddellijk in de potten. Oprollen.

Bosbessenjam “Pyatiminutka”

Giet bessen en suiker in een verhouding van 1: 1. Breng op middelhoog vuur aan de kook, verwijder het schuim. Kook gedurende 5 minuten, giet in potten en rol op. Dergelijke jam kan zelfs zonder koelkast, in een kelder of kelder worden bewaard..

Hoe bosbessen thuis te drogen

Selecteer alleen hele, onbeschadigde bessen om te drogen. Strooi ze op papier en laat ze in de zon liggen. Schud af en toe zachtjes om de bosbessen gelijkmatig te drogen. Het is erg handig en sneller om bessen in een speciale elektrische droger te drogen. Bewaar dergelijke voorraden in een glazen container onder een deksel..

Hoe bosbessen in de koelkast te bereiden en te bewaren – video