Bedieningsregels voor de cultivator

cultivator aan het werk Een cultivator is een mechanisme dat is ontworpen voor het graven en losmaken van de grond. Het werklichaam van de cultivator is de as waarop de graafwerktuigen zijn geïnstalleerd: messen, spiraalvormige mondstukken of onregelmatige kruisvormige mondstukken. Het koppel wordt gegenereerd door een benzinemotor. Fabrikanten produceren cultivatoren, voornamelijk uitgerust met een handmatige starter.

Als u de achterlooptractor verkeerd gebruikt, gaat deze snel stuk..

De cultivator voorbereiden op het werk

Aan het begin van het seizoen, voor de voorjaarswerkzaamheden, wordt nieuwe olie in de motor van de cultivator gegoten. Elke verbrandingsmotor die is uitgerust met een handmatige starter, moet worden opgewarmd voordat een terrein wordt gegraven. Draai hiervoor aan de gashendel, sluit de choke van de motor en start de brandstoftoevoer. Stel vervolgens het maximale aantal omwentelingen in en start de motor. In deze modus zou de cultivator enkele minuten moeten werken. Open vervolgens de luchtklep en verminder het aantal omwentelingen met de helft. Na twee tot drie minuten is de motor van de cultivator opgewarmd en kun je beginnen met het graven van de grond.

De grond graven

Het graven van de site voor een betere losmaking van de grond moet in twee passen worden gedaan. Als uw cultivator is uitgerust met een achteruitversnelling, gebruikt u deze functie om te voorkomen dat u een tweede keer sneller moet draaien en graven. De achterwaartse beweging van de cultivator is erg handig bij gebruik in kleine gebieden.

Als uw cultivator geen achteruitversnelling heeft, moet u de transportwielen gebruiken om te draaien, wat de snelheid van de grondbewerking verlaagt en de arbeidskosten verhoogt.

Voordat de grond wordt bewerkt, moeten de messen worden geslepen, waarna de transportwielen kunnen worden verwijderd. Goed geslepen frezen graven beter in de grond en maken de grond op grote diepte los. Om te voorkomen dat de messen de oppervlakte bereiken, moet bij het bewerken van de grond een remklauw worden gebruikt. De graafdiepte wordt geregeld door de hoogte van de remklauwbevestiging.

Sommige cultivators zijn uitgerust met een drieversnellingsbak. Ze zijn bedoeld voor het opgraven van maagdelijke grond. Dergelijke cultivators zijn uitgerust met een krachtige motor en zijn uitgerust met extra hulpstukken: een ploeg, een aardappelrooier, een spiraalsnijder.

Adblock
detector