Autonoom watervoorzieningssysteem

watervoorzieningssystemen De beste optie voor een landhuis is een gecentraliseerd watervoorzieningssysteem. Maar als het onmogelijk is om zo’n watervoorziening te bieden, moet u nadenken over een autonoom watertoevoersysteem naar het huis. De bron van water kan een put of een put zijn. Elke waterbron heeft zijn eigen voor- en nadelen.

We zullen

Het voordeel van de put is dat u deze zelf kunt uitrusten. De put wordt gegraven tot een diepte van 5 tot 12 m, dus het kan alleen worden gemaakt op de plaats waar het grondwater dicht bij het grondoppervlak ligt. In de regel wordt de put slechts tot aan de derde horizon gegraven. Zonder de installatie van een filtersysteem is het water uit de put niet drinkbaar. Om het juiste filtersysteem te installeren, moet u de biochemische samenstelling van het water kennen. Dit kan in elk laboratorium. Specialisten zullen op basis van biochemische analyse geschikte filters selecteren.

We zullen

Er zijn twee soorten putten: artesische putten en ondiepe putten. Een geboorde put wordt geboord tot een diepte van meer dan 100 m. Het voordeel van een dergelijke put is dat er geen extra apparatuur (pomp en filters) hoeft te worden geïnstalleerd voor de werking ervan. Door de hoge bodemdruk stijgt het water zonder hulp van een pomp. Bovendien is het water op een diepte van 100 m schoon en drinkbaar, dus het is niet nodig om een ​​filtersysteem in een geboorde put te installeren. Het nadeel van zo’n put is de kostprijs, en ook het water is vaak te gemineraliseerd. Over het algemeen is de watervoorziening van een privéwoning met behulp van een geboorde put een gerechtvaardigde investering, als u van plan bent het hele jaar door in een privéwoning te wonen – zo’n waterbron zal niet uitdrogen.

Voor het boren van een artesische put is een speciale vergunning vereist.

Vanwege de hoge kosten van een geboorde put, wordt de watervoorziening in particuliere huizen gedaan met behulp van een ondiepe put. Zo’n put kan een diepte van 65 m bereiken, maar vaker wordt een put geboord met een diepte van 45-50 m, afhankelijk van waar de waterhorizon is. Op deze diepte kan het water nog verontreinigd zijn. Filters in het waterfiltratiesysteem voor een put zijn echter grover geïnstalleerd dan voor een bronwatertoevoersysteem..

Het boren van een put kan, in tegenstelling tot het bouwen van een put, niet worden gedaan zonder speciale apparatuur. Maar een ondiepe put is minder vaak vervuild dan een put en droogt langzamer op, dus het is rationeler om water via een put aan te voeren..

Adblock
detector