Aromatische compote-assortiment voor de winter van cerapadus, irgi en kruisbes

diverse compote voor de winter Het voordeel van de geassorteerde compote is dat alle bessen en vruchten gebruikt kunnen worden voor de bereiding. Dergelijke recepten hebben geen specifieke lijst met ingrediënten, het hangt allemaal af van het verlangen en het vermogen. Als de aalbessen rijp zijn, en er zijn nog kersen in de tuin – waarom niet even de tijd nemen om een ​​heerlijke voorbereiding voor de winter te maken?

Kersen-bessencompote is echter als het ware een klassieker van het genre. Veel huisvrouwen voeren hele culinaire experimenten uit en bedenken met vallen en opstaan ​​originele smaakcombinaties. Een van deze meesterwerken is de compote van cerapadus, irgi en kruisbes.

Cerapadus is een hybride die wordt verkregen door kers en vogelkers te kruisen. Kleine bessen van donkerrode, bijna zwarte kleur lijken qua uiterlijk op vogelkers en groeien ook in kwastjes.

Het geheim van het combineren van ingrediënten

De geassorteerde compote is een van de lekkerste drankjes. Elke bes geeft zijn eigen smaak en aroma, en samen vormen ze een unieke smaakcompositie met een rijke kleur en geur:

 1. Kruisbes. Op zichzelf heeft het geen heldere smaak, maar het zal de rest, zoetere bessen met een lichte zuurheid, prachtig aanvullen..
 2. cerapadus. Kleine bessen zijn erg zoet, met een lichte bitterheid, wat het compote-assortiment een individuele pit geeft. Bovendien geeft cerapadusa de compote een donkere, rijke schaduw..
 3. Irga. Zeer zoete bessen, die qua smaak aan bosbessen doen denken, zullen een rol spelen in de kleurstelling van de drank. Goed gerijpte sirga heeft een lichte kaneelsmaak, wat een extra smaakstof aan de compote zal toevoegen..

Cerapadus in compote kan vervangen worden door krenten of gewone kersen.

Hoe compote te rollen?

Het wordt aanbevolen om de drank in grote containers (3 l) op te rollen, omdat deze niet geconcentreerd zal zijn. Dergelijke compote kan direct na het openen van de pot worden geconsumeerd, het is niet nodig om het extra te verdunnen.

Banken moeten grondig worden gewassen en gedroogd. Zet om de beurt ongeveer 1 glas in een schone bak:

 • kruisbes geschild van staarten;
 • cerapadus (ook zonder bladstelen, maar met zaden);
 • irgi samen met bladstelen.

Het verdere proces van het rollen van compote is als volgt:

 1. Giet heet gekookt water onder de hals in potten met bessen, dek af en laat 10 minuten staan. Gedurende deze tijd hebben de bessen de tijd om te stomen. 5 flessen met een inhoud van 3 liter hebben ongeveer 12 liter kokend water nodig.
 2. Gebruik een speciaal deksel met een afvoergat om de geïnfuseerde vloeistof in een pan af te tappen. Giet 2,5 el in het water. suiker en breng aan de kook om op te lossen.
 3. Voeg op het einde 0,5 theelepel toe aan de siroop. citroenzuur.
 4. Schenk de hete siroop over de bessen.
 5. Oprollen.
 6. Wikkel met een warme deken en laat volledig afkoelen.

Tijdens het inblikken krijgt de compote een lichtroze kleur. Wees niet bang, dit is normaal. De drank krijgt na verloop van tijd een intensere donkere kleur, wanneer de bessen worden toegediend.

Inblikken van diverse compote – video

Adblock
detector