Aquilegia kweken in de tuin: alles wat je moet weten als amateurbloemist

Aquilegia kweken in de tuin Veel beginnende tuinders geven er de voorkeur aan ervaring op te doen met pretentieloze planten die niet verschillen in speciale vereisten. Het kweken van aquilegia is bijvoorbeeld een geweldige kans om delicate lentebloemen te krijgen tegen minimale kosten. Het fraaie stroomgebied, zoals de vaste plant ook wel wordt genoemd, is in het begin alleen kwetsbaar. Opgroeiend, verandert het in een weelderige struik, bestand tegen droogte en vorst. Elke lente of zomer zal hij genieten van charmante bellen met lange sporen.

Waar aquilegia planten?

Het stroomgebied is een van die veelzijdige planten die overal gedijen. Bloemen kunnen zowel op een zonnige plek als in een schaduwrijk hoekje groeien. Elk moment heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je meer bloeiwijzen en grotere knoppen, dan kun je de aquilegia beter in de zon planten. Bij gebrek aan de mogelijkheid om de bedden vaak water te geven, vooral in het begin, is het de moeite waard om bloemen in halfschaduw te planten..

Aquilegia kweken: hoe te planten en hoe te verzorgen

De eenvoudigste manier om een ​​stroomgebied te kweken is door zaden te kopen en te zaaien. Ze kunnen in het late voorjaar of voor de winter direct in de volle grond worden geplant. Later, als de gewassen groeien, moeten ze worden uitgedund..

En als je in maart zaden zaait voor zaailingen, kun je de bloei van vaste planten een beetje dichterbij brengen. Zaailingen worden in de vroege zomer op een bloembed geplant. Als eerder humus op het bloembed is aangebracht, hoeft u bij het planten van struiken geen meststoffen meer toe te voegen. Om de aquilegia ruimte te geven om te groeien, moet een afstand van ongeveer 30 cm tussen de gaten worden gelaten. De geplante zaailingen moeten overvloedig worden bewaterd.

Verdere verzorging van aquilegia is eenvoudig:

  1. In het begin moeten jonge struiken vaak worden bewaterd. Het is net zo belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden als de zomers droog zijn. Maar dichter bij de herfst kan minder vaak water worden gegeven. Volwassen planten hebben een goede droogtetolerantie.
  2. Na het water geven, moet u de struiken mulchen. Hierdoor blijft de grond in de zomer langer vochtig..
  3. 2-3 weken na het planten kunt u de eerste topdressing maken. Elk mineraalcomplex is geschikt, alleen de concentratie moet 2 keer zwakker zijn dan aangegeven. In de toekomst volstaat het om nog zo’n topdressing uit te voeren..
  4. Tegen de herfst, wanneer het bovengrondse deel van de struiken verdort, kan het worden afgesneden.
  5. In het voorjaar, in de maand mei, kunnen overwinterde planten worden bijgevoerd met kleine hoeveelheden korrelmest. U kunt de procedure aan het einde van de zomer herhalen..

Voor de eerste winter is het beter om de jonge aquilegia in ieder geval met vuren takken te bedekken. In de daaropvolgende jaren kunnen volwassen struiken zonder beschutting overwinteren..

Aquilegia bloeit voor het tweede jaar. De eerste bloei is misschien niet zo overvloedig, maar elk jaar zullen er meer en meer knoppen zijn. Aan het einde van de bloei is het beter om de vervaagde steeltjes af te snijden. Ze zullen voedsel wegnemen en interfereren met de voorbereiding van planten voor overwintering. Als je zaden moet verzamelen, kun je er een paar achterlaten. Over het algemeen zal het kweken van aquilegia geen probleem zijn. Hij kan zowel in de zon als in de schaduw groeien en het verzorgen van een mooie vaste plant is, zoals we kunnen zien, minimaal..

Hoe aquilegia te kweken en hoe ervoor te zorgen – video

Adblock
detector