Anemonen forceren: hoe de bloei te timen tot de gewenste datum?

anemonen dwingen Het forceren van anemonen is niet moeilijker dan het forceren van bolgewassen als hyacinten, irissen en andere bloemen. Anemoonknollen zijn zeer levensvatbaar en kunnen bijna het hele jaar door ontkiemen, ook in de winter. Nadat u comfortabele omstandigheden voor de bloem heeft gecreëerd, kunt u de delicate knoppen op een bepaald tijdstip bewonderen, bijvoorbeeld op 8 maart. Hoe en wanneer het kan, welke soorten anemonen kunnen het beste worden gebruikt om te forceren – we zullen hier vandaag over praten.

Hoe knollen wakker te maken??

In onze omstandigheden met koude winters overwinteren anemonen zelden in het open veld. Na de bloei worden knollen meestal opgegraven en overwinteren ze, enigszins uitdrogend. Dit betekent dat vóór destillatie de anemoon moet worden gewekt en groeiprocessen op een ongebruikelijk tijdstip ervoor moeten worden geactiveerd. Dit kan op twee manieren:

  1. Plaats de knollen in een bak met water.
  2. Wikkel ze in een vochtige stoffen zak.

In deze vorm moeten de anemonen minimaal een dag staan ​​om de knollen te laten zwellen. De tweede optie heeft meer de voorkeur. Knollen volledig ondergedompeld in water kunnen zonder lucht verdwijnen, maar soms geeft deze methode ook resultaat.

Welke rassen kunnen het beste worden gebruikt voor broei?

In binnenomstandigheden worden bloemen beperkt door de beperkte ruimte van de bloempot en vensterbank. Om deze reden is het beter om ondermaatse anemonen te nemen voor destillatie. Sommige kwekers geven de voorkeur aan rassen met witte knoppen, anderen geven de voorkeur aan meerkleurige rassen. Meestal worden de volgende anemonen gebruikt voor destillatie:

  • kroon;
  • teder.

Timing van destillatie van anemoon

Binnenomstandigheden, je kunt anemonen planten van de herfst tot het einde van de winter. De exacte timing is afhankelijk van de gewenste bloeidatum. Vanaf het moment van ontkieming tot het bloeien van de knoppen duurt het over het algemeen ongeveer drie maanden.

Daarom moet u, om tegen 8 maart een bloeiende anemoon te krijgen, in december beginnen met het ontkiemen van knollen..

Anemonen dwingen: belangrijke nuances van zorg

Wanneer de knobbeltjes opgezwollen zijn, moeten ze in een licht voedzame grond worden geplant. In dit geval is het noodzakelijk om kleine potten te kiezen. In een te ruime schaal droogt de aarde lang uit en bestaat het risico dat de knollen gaan rotten.

Het is niet nodig om diep te verdiepen, het is voldoende om de knollen licht in de grond te drukken.

De geplante anemonen moeten voor de eerste keer in een lichte maar koele ruimte worden geplaatst met een temperatuur van maximaal 12 graden Celsius. Wanneer de knoppen zich beginnen te vormen, worden de potten verplaatst naar een warmere kamer. Geef de anemoon vaak water, maar voorzichtig, vermijd stilstaand water. Aan het einde van de bloei moet je wachten tot het bovengrondse deel afsterft. Pak dan de knollen, droog ze en stuur ze op voor opslag.

Video over het distilleren van anemonen

Adblock
detector