Amazing Nepalese Potentilla – een pretentieloze bloeiende vaste plant voor beginnende tuiniers – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Nepalese Potentilla Een van de mooiste soorten Potentilla is de Nepalese Potentilla. Deze bloem heeft echt iets om van te houden. Grote heldere bloeiwijzen, weelderige struiken en de niet veeleisende aard van de plant maken het een graag geziene gast in elke tuin..

Beschrijving van de plant

Nepalese Potentilla is een kruidachtige vaste plant en behoort tot de grootbladige soorten van deze cultuur. De geveerde getande bladeren zijn echt vrij groot. De lengte van de bladplaat bereikt 30 cm en lijkt qua uiterlijk enigszins op aardbeienbladeren, alleen langwerpig en groot. Wat gras betreft, de wateraardbei zelf is behoorlijk dimensionaal – de struik bereikt een hoogte van 50 cm.De in paarse kleur geverfde scheuten vertakken zich sterk en kunnen op een kleine steun groeien.

Potentilla bloeit heel mooi: charmante grote bloeiwijzen bevinden zich op lange steeltjes langs de scheuten. Hun gemiddelde diameter is ongeveer 3 cm, het midden van de bloem is donkerrood, zelfs bordeauxrood, met een lichtere rand. De bloembladen zelf zijn rozerood geverfd..

De bloei van de Nepalese Potentilla is later en korter dan die van de Witte Potentilla. De knoppen bloeien pas eind juni en in september verwelkt de struik.

Nepalese wateraardbei: kenmerken van de teelt

Zoals opgemerkt door tuinders die Potentilla in hun tuin kweken, heeft deze plant een pretentieloos en volgzaam karakter. Een vaste plant kan zowel in de zon als in de schaduw van bomen groeien. Hij overwintert ook goed: in de zuidelijke en zelfs centrale regio’s hebben de struiken geen beschutting nodig. Vorst tot 30 ° C kan planten niet schaden, maar als de winter strenger is, is het beter om de vaste plant te bedekken.

Hoewel de bladeren van Potentilla geen penetrante geur hebben die ongedierte afstoot, omzeilen insecten het. Zelden kiest een mug struiken als verblijfplaats, wat een extra pluspunt toevoegt aan de kenmerken van de cultuur.

Meer luxe bloei en felle kleur van de knoppen zullen op een zonnige plaats staan. Om ervoor te zorgen dat de wateraardbei zijn schoonheid aan u kan tonen, is het beter om schaduwrijke plekken over te laten voor andere bloemen..

Kies je voor Potentilla een gezellige, zonnige plek met voedzame losse grond, dan is de verzorging minimaal..

De cultuur kan heel goed groeien zonder de deelname van de tuinman. Maar zodat de struiken mooi zijn en de bloei overvloedig is, wordt aanbevolen:

  1. Voed de plant drie keer per seizoen met een mineralencomplex.
  2. Geef de bloemen eenmaal per week overvloedig water. Als de zomers heet en droog zijn, dubbele bewateringsfrequentie.
  3. Voer jaarlijks snoeien van de struik uit aan het einde van de bloei, waarbij de scheuten worden ingekort. Dit geeft een impuls aan de vorming van zijscheuten, wat betekent dat de struiken weelderiger zullen zijn. Bovendien stimuleert snoeien het uitlopen van bloemknoppen en zal de bloei in het volgende seizoen overvloediger zijn..

Nepalese Potentilla reproduceert door zowel zaad- als vegetatieve methoden. Het is echter beter om de struik te verdelen of te enten in het 4e levensjaar van de plant. Tegen die tijd zal Potentilla sterk en ontwikkeld zijn. Hiermee kunt u goed plantmateriaal krijgen zonder de moederstruik te beschadigen..

Video over het kweken van Nepalese Potentilla