amarant pap Wanneer havermout verveeld raakt, rijst de vraag wat te koken voor het ontbijt. Amarant pap is een veilige gok voor elk dieet. Het heeft gunstige eigenschappen omdat het rijk is aan eiwitten en magnesium. Maar de belangrijkste rol daarin wordt gespeeld door squaleen, een antioxidant die elke cel verzadigt met zuurstof en deze uiteindelijk verjongt. Bovendien bevordert het de eliminatie van vrije radicalen uit het lichaam..

De zaden van de kruidachtige plant zijn bijna 4 keer kleiner dan quinoa (graan). Dankzij deze structuur krijgt het gerecht een ongewoon delicate en luchtige structuur. Vanwege wat moeders het in het dieet van hun baby’s brengen.

Amarantpap: een gemakkelijke manier om te koken

Voordat u begint met het maken van een uitstekend ontbijt, worden de granen ‘s avonds geweekt. Een glas kleine korrels wordt met vloeistof gegoten zodat het ze volledig bedekt. Laat het product bij kamertemperatuur opzwellen. ‘s Ochtends beginnen ze amarantpap te koken:

  • het water wordt zorgvuldig afgevoerd;
  • meerdere keren grondig afgespoeld onder de kraan;
  • gegoten in een pan;
  • voeg 2,5 eetl. vloeistoffen (melk kan worden gebruikt);
  • zout;
  • breng aan de kook en zet het vuur lager;
  • bedek met een deksel;
  • ongeveer 15-20 minuten sudderen.

Culinaire experts adviseren om de massa van tijd tot tijd te roeren, omdat hij graag bij warme gerechten blijft. Binnen een kwartier zullen de korrels water opnemen en een stroperige consistentie krijgen..

Weinig mensen weten echter dat als het graan na het koken niet wordt verstoord, het nooit zal verbranden. Dit geheim is algemeen bekend in de Kaukasus. Niettemin is in deze kwestie observatie nodig, evenals een goed ontwikkeld intuïtief gevoel..

Vervolgens wordt het gerecht in geportioneerde borden gelegd. Aan elk van hen wordt een theelepel gezonde kokosolie toegevoegd. Roer grondig om te smelten. Om het een originele zoetheid te geven, voegen de huisvrouwen honing of een soort siroop toe. Indien gewenst kunt u de dikke amarantpap verdunnen met zachte amandelmelk. Het zal de nootachtige smaak van de traktatie versterken en het ook dunner maken. Aan het einde is het lelijke oppervlak versierd met snoepjes..

Exotische satellieten

Natuurlijk gebruiken veel mensen graag gedroogd fruit. Desalniettemin zal een verse banaan in het gezelschap van geurige papaja wonderen doen. De vruchten worden van de schil gepeld, evenals de korrels. Snijd ze in dunne ringen of kleine blokjes. Verschillende spiraalvormige windingen zijn gemaakt van bananenplaten. Het midden van de compositie is versierd met een heuvel van oranje papaya. Bestrooi de bovenkant met kokosvlokken.

Toch raden voedingsdeskundigen aan om seizoensfruit te kiezen. Ze bevatten de meeste vitamines. Dan zal het ontbijt licht en goddelijk smakelijk blijken te zijn. Bovendien bevat het geen druppel gluten, wat voor velen vaak een contra-indicatie is..