Alyssum rocky - een zonnige bloem voor een lentetuin

alissum rotsachtig

Houd je van bloeiende bodembedekkers? Plant steenalyssum in uw tuin. Deze geweldige plant zal je twee keer per seizoen verrassen met een overvloed aan bloemen. Hun zoete geur zal niet alleen bijen aantrekken, maar ook alleen voorbijgangers die de heldere bloemen zullen bewonderen. Wat is er zo opmerkelijk aan rotsachtig alissum en hoe je het kunt laten groeien??

Beschrijving van de plant

Als een van de variëteiten van alyssum groeit de rots in de vorm van compacte struiken. Hun hoogte is niet groter dan 30 cm, maar de struiken groeien tot 40 cm in diameter en bestaan ​​​​uit veel scheuten, die na verloop van tijd verhouten aan de basis en sterk vertakken. Opgroeiend vormt de alyssumstruik een dicht en uitgebreid gordijn. De bladeren zijn klein, langwerpig, grijsgroen, bedekt met een fijn donzig.

Tegen het einde van de lente beginnen gele bloeiwijzen op de takken te bloeien. Ze zijn klein, maar er zijn veel knoppen en de bloei zelf duurt meer dan een maand. Met een zoete geur is alyssum een ​​uitstekende honingplant. Insecten trekken massaal naar de geur en bestuiven de bloeiwijzen. In de herfst worden de vruchten op hun plaats gebonden – kleine peulen met zaden.

Met de juiste zorg kan alyssum de tweede keer tevreden zijn met bloei dichter bij september.

Rock Alyssum is niet bijzonder veeleisend en wordt vaak gebruikt voor het kweken op alpine dia’s. En het wordt ook gekenmerkt door een verhoogde vorstbestendigheid. Zelfs na een korte temperatuurdaling tot 15 ° vorst blijven de struiken “levend”.

Er zijn veel soorten rock alyssum, maar ze worden allemaal gekenmerkt door een gele kleur van bloemen. Het verschil zit hem in de hoogte van de planten en de timing van de bloei..

Een van de meest populaire en mooie variëteiten kan met recht als alyssums worden beschouwd:

  • Golden Wave (struikhoogte ongeveer 40 cm, bloeit in mei);
  • Inca-goud (hoogte niet meer dan 15 cm, bloeit in het late voorjaar);
  • Goudplacer (hoogte 20 cm, bloeit in mei-juni).

Alyssum rotsachtig – kenmerken van de teelt

Alyssum-zaden onderscheiden zich door een goede ontkieming, waardoor je het zonder problemen uit zaden kunt laten groeien. Ze kunnen eind april of eind maart direct op een bloembed worden gezaaid – voor zaailingen..

Alyssum gekweekt uit zaailingen zal bloeien in 2 maanden, en uit zaden – pas in het tweede jaar.

Voor de struiken van rotsachtig alyssum is het noodzakelijk om een ​​\u200b\u200bzonnig gebied toe te wijzen. Hij houdt van goede verlichting, waar hij zich in al zijn glorie kan openbaren. De plant is niet erg veeleisend om water te geven, behalve als de zomer erg heet en zonder neerslag bleek te zijn. De bloem kan op elke grond groeien, behalve drassig. Om de struiken weelderig en langer te laten bloeien, moeten de vervaagde knoppen worden afgesneden. En na het einde van de bloei worden de takken ook ingekort. Alyssum kan gemakkelijk worden vermeerderd door stekken of door de struik te verdelen. Het wortelt snel en verdraagt ​​gemakkelijk verplanten.

Alyssum rotsachtige video

Adblock
detector