Alpenglijbaan met vaste planten in je tuin

alpenglijbaan met vaste planten Om de binnenplaats er onverslaanbaar uit te laten zien, creëren de eigenaren luxueuze landschapsstructuren. Een alpenglijbaan met vaste planten is in staat om elke voorbijganger ter plekke te doden. Het blijft alleen om de juiste variëteiten te kiezen, rekening houdend met hun belangrijkste kenmerken. Lezen: DIY alpine glijbaan stap voor stap foto!

Moed bij het kiezen van vaste planten

Een personage in de film merkte op dat mensen die niet bang zijn om keuzes te maken, succesvol zullen zijn en de top zullen bereiken. Dus in de sierteelt kan moed, maar ook dorst naar experimenteren, nooit kwaad..

Alissum

Bloeiend in mei / juni, bedekt het rotstuin met gekrulde gele, witte, paarse en roze bloemen. De maximale groei van een sierlijke plant is 20-40 cm.

Kruipende tijm

Verschilt in droogte- en vorstbestendigheid. Het wortelt in arme grondsoorten. Steeltjes zijn niet meer dan 15 cm. Tegelijkertijd zijn ze versierd met witte of roze bellen.

Armeria aan zee

Van mei tot augustus worden dubbele pluimen bekroond met stengels van 15-20 cm. Witte en karmijnrode kleuren, evenals roze en lila zien er geweldig uit. Dicht blauwgrijs groen bevindt zich net onder de knoppen.

Hosta

Het wordt beschouwd als een meer schaduwtolerante cultuur. Verovert tuinders met een heldere rand: geel of wit. Planten en verzorgen is eenvoudig.

Als de bladeren van de hosta een lichte schaduw hebben, wordt deze variëteit in een goed verlichte ruimte geplant. Hoe donkerder het gebladerte, de schaduwrijke plaats wordt ervoor gekozen..

Yaskolka

Witte bloemen in de vorm van sterren groeien op lange stelen die langs de grond krullen (tot 30 cm). Daartussen worden zilveren bladeren gesneden. Zulke schoonheid wordt overwogen op een alpine glijbaan in juni.

Phlox subuleren

Ze passen zich perfect aan verschillende omstandigheden aan, vooral ongunstige. Snel uitbreiden. Bloeiend in het vroege voorjaar (zelfs in de herfst), verrast het met een weelderige “kroon”. Hij versiert de winterrotstuin met gedroogde knoppen. Gypsophila kruipend heeft vergelijkbare eigenschappen..

Sedum Eversa en sedumvariëteit (bijtend)

Verwijst naar bodembedekkers. Ze vormen een losse grasmat (8-10 cm), in juli en augustus bezaaid met roze bloeiwijzen.

De navel van de lente

Hiermee verandert de mei-rotstuin in een blauw tapijt, omdat het erg dicht groeit. Vaste plant hoogte – 20 cm.

Gevogelte

De stelen van de bloem komen 35 cm boven de grond uit en zijn bekroond met luxe witte bloeiwijzen met opengewerkte harten van geel/zwarte tint. Bloeit in juni.

Altijd bloeiende begonia (rood-roze kleurtoon overheerst) siert de rotstuin tot het zeer koude weer. Het heeft verbazingwekkende decoratieve eigenschappen, omdat het niet erg hoog is (tot 20 cm).

lumbago

De komvormige bloemen bloeien in april en zijn in harmonie met de ruige stelen. Deze bellen verleiden met hun palet: paars, goud, paars en zilver.

Alpenaster en kruidachtige anjer. Pretentieloos in de zorg en laat je experimenteren met kleuren.

Bel Pozjarski. Overleeft ijzige winters (-40 ° C). Schiet tot 80 cm. Het is zo dicht begroeid met bloemen dat je het gebladerte niet kunt zien.

Primula is een originele en delicate plant die zeer vroeg bloeit. Dankzij gele ogen ziet het er ongewoon luxueus uit in een bloembed..

Tegelijkertijd zijn “Iberis evergreen” en “Hallera Corydalis” vroegbloeiende variëteiten die de sneeuwbedekking van de voortuin zullen versieren.

Maar de pluizige pluimen worden gelanceerd door Astilba. Veel mensen gebruiken graag ondermaatse varianten op hun alpine glijbanen. Uit zo’n plantencollectie is het eenvoudig om een ​​geschikte combinatie te kiezen..

Adblock
detector