Welke rijst is nodig voor koolrolletjes - kleine geheimen van een heerlijk gerecht

Wat voor soort rijst heb je nodig voor koolrolletjes? Toen ik het eenmaal had gekookt, nam ik voor het gehakt rijst, dat is voor pilaf, maar het bleek droog te zijn, helemaal niet sappig. Misschien omdat ik het eerst helemaal kookte en niet stoomde?

welke rijst heb je nodig voor koolrolletjes? Koolrolletjes zijn een van de populaire gerechten die we zowel voor de feestdagen als voor het avondeten maken. Er zijn veel geheimen van hun bereiding, en een daarvan: wat voor soort rijst is nodig voor koolrolletjes? Het lijkt erop dat er niets is om over na te denken, omdat de vulling niet alleen granen zal bevatten, maar ook vlees of gehakt, waardoor het smaak krijgt. Maar, zo bleek, de rijstkeuze is ook van belang als je het gerecht lekker en sappig wilt hebben.

Welke rijst heb je nodig voor koolrolletjes?

rijst voor gevulde kool Laten we dus eerst beslissen wat u wilt zien, of beter gezegd, welke smaak en textuur de koolrolletjes moeten hebben:

  • zachte kool;
  • matig vette en sappige vulling;
  • uitstekende vorm.

En het is ook wenselijk dat de koolrolletjes niet te lang worden gekookt, want dan zijn ze ook nuttiger..

We zullen het later over kool hebben, maar rijst is een van de belangrijkste componenten van de vulling voor gevulde kool. Het moet water en kruiden goed opnemen. Klaar om een ​​zachte, romige textuur te hebben die als “lijm” zal dienen en zal voorkomen dat de vulling uit elkaar valt. Maar blijf stevig genoeg van binnen. Dit zijn de kwaliteiten van rijstvariëteiten voor het maken van risotto:

  • boomgaard;
  • carnaroli;
  • vialon nano.

Als je dergelijke rijst niet in de winkel kunt vinden, gebruik dan rond, maar niet lang, voor pilaf. Bij de laatste blijken de koolrolletjes droog te zijn en houdt de vulling niet vast.

En hoe zit het met kool – welke is beter om te nemen?

kool voor gevulde koolDe lekkerste en zachtste eendjes komen uit jonge kool, bovendien zachte rassen. Oude kooltjes zijn echter ook geschikt, maar klein en met dunne bladeren. Om ze uit elkaar te halen, snijdt u een steel af en plaatst u de kop in een grote pan met water. Kook een beetje zodat de bladeren een beetje zacht worden en achterblijven. Sommige huisvrouwen vriezen eerst hele kool in. Wanneer het ontdooit, zijn de bladeren gemakkelijk te verwijderen.

Trouwens, de bladeren kunnen van tevoren worden bereid door ze te fermenteren. Houd er rekening mee dat koolrolletjes van zuurkool zelf behoorlijk zuur zijn. De vulling is gedrenkt in sap, dus dit is een gerecht voor iedereen. Maar om zuurheid aan verse kool toe te voegen, stoof je koolrolletjes in tomatenpureesaus.

Hoe maak je gevulde kool – video

https://www.youtube.com/watch?v=srVTJ5L_-c8

Adblock
detector