Welke isolatie is beter voor een kozijnhuis: kies de meest betrouwbare? – wiresummit.org

Vertel me wat voor soort isolatie beter is voor een kozijnhuis? We kochten een kleine buitenwijk en besloten er een zomerhuis op te bouwen. Omdat het gebouw tijdelijk is, werd besloten om de steen niet te gebruiken, dus werd er een houten frame opgetrokken. Nu rees de vraag hoe het huis te isoleren zodat het droog, warm en stil is. We zullen blij zijn met uw advies.

welke isolatie is beter voor een kozijnwoning? Het is niet verwonderlijk dat kozijnhuizen steeds vaker te vinden zijn, en niet alleen in zomerhuisjes. Hun constructie is in veel opzichten superieur aan traditionele stenen woningen. Allereerst bespaart het materiaal en tijd. Het bouwen van een frame gaat veel sneller dan het bouwen van stenen muren en er is minder materiaal nodig. Om het huis echter bewoonbaar te maken, is het noodzakelijk om het frame te “vullen”, dat wil zeggen om het te beschermen tegen lage temperaturen, vocht en geluid. Daarom is het belangrijk om te weten welke isolatie het beste is voor een kozijnwoning. Dit is niet het geval wanneer u geld kunt besparen, omdat de muren ten minste één generatie eigenaren moeten dienen. Wat is het beste en meest betrouwbare materiaal??

Isolatie eigenschappen

kachels Bij het kiezen van een kachel is het belangrijkste criterium niet de kosten. Een kwaliteitsmateriaal moet de volgende kenmerken hebben:

 1. Warmtegeleiding. Hoe lager de coëfficiënt, hoe beter de isolatie warmte vasthoudt en langzamer verliest. Het huis zal warm zijn in de winter en koel in de zomer..
 2. Waterabsorptie. De berekening is vergelijkbaar met de vorige: hoe lager de waarde, hoe beter. Vochtabsorberende isolatie geleidt meer warmte en kan in de winter gewoon bevriezen.
 3. Krimp. Hier moet u ook kiezen voor isolatie met minimale prestaties. De woning blijft immers langer dan een jaar staan ​​en als de krimp groot is, leidt dit tot warmteverlies..
 4. Waterdampdoorlaatbaarheid. Ademend materiaal is een garantie dat er geen schimmel in huis zal ontstaan.
 5. Veiligheid. Dit betreft in de eerste plaats de maximale brandwerendheid, evenals de afwezigheid van het vrijkomen van giftige stoffen.

Ook moet de isolatie worden gecombineerd met het hout waaruit het frame is gemaakt en een levensduur hebben die niet minder is dan die ervan..

Welke isolatie is beter voor een kozijnhuis??

isolatie met ecowoolVoordat u een isolatiemateriaal koopt, moet u zich zorgvuldig vertrouwd maken met de dampdoorlatendheid. Het mag niet lager zijn dan dat van het framemateriaal. Voor de constructie van het frame worden meestal coniferen gebruikt..

Op de markt voor bouwmaterialen vindt u de volgende soorten isolatie:

 • geëxtrudeerd polystyreenschuim;
 • polyurethaanschuim;
 • geëxpandeerd polystyreen;
 • piepschuim;
 • uitgezette klei;
 • ecowol;
 • minerale wol.

Van deze materialen hebben de eerste 5 materialen de laagste dampdoorlatendheid. Dit betekent dat je ze beter niet kunt gebruiken om een ​​kozijnhuis te isoleren. Maar ecowool en minerale wol zijn ideaal voor deze doeleinden..sublieme minerale wol

Ecowool is ideaal voor wand- en vloerbekleding. Houd er echter rekening mee dat er speciale apparatuur nodig is voor de installatie ervan en dat deze redelijk kost. Maar de minerale wol kan ook zelf gelegd worden door basaltwol of glaswol aan te schaffen.

Video over het isoleren van een kozijnhuis in detail