Wat weten we over de gezondheidsvoordelen en nadelen van nutriavlees? – wiresummit.org

nutria Zuid-Amerika wordt beschouwd als het thuisland van de waterrat; in de Sovjet-Unie vestigde het geïntroduceerde dier zich in de zuidelijke moerassen. De voordelen en nadelen van nutria-vlees zijn al lang bestudeerd door voedingsdeskundigen. Oordeel – dieetvlees, goed voor iedereen, heeft geen schadelijke indicaties. In Rusland wordt een gezond product echter met afschuw behandeld. Verward door de mogelijkheid om rattenvlees te proeven en de angst om de ziekte van dieren op te lopen?.

Cellulaire inhoud van nutria

nutria in de kooi Sinds 1961 hebben ze een manier gevonden, een algoritme ontwikkeld om dieren in kooien te houden. Tegen die tijd bleek dat nutria zeer schone en kieskeurige dieren zijn. Ze zijn niet alleseters. Ze weigeren voedsel, eten geen zuur voedsel of vuil gras. Dieren die vrijkomen in het waterelement kunnen echter besmet raken met lamblia. Bij onvoldoende warmtebehandeling van vlees kan een persoon besmet raken. Vlees gekocht van de markt of boerderijen wordt niet volledig geanalyseerd. Daarom, in plaats van heilzaam te zijn, zal nutria-vlees schadelijk zijn als het zonder de juiste controle wordt geconsumeerd..

schoon dierDieren die in kooien worden gehouden, kunnen geen giardiasis krijgen en worden tijdig ingeënt tegen andere ziekten. Ze worden niet met hormonen gevoed voor snelle groei. De belangrijkste waarde van het dier is de huid, en deze zal alleen van hoge kwaliteit zijn met natuurlijke voeding. Daarom is nutriavlees echt puur van biostimulanten, antibiotica en veel gezonder dan vleeskuikens..

Recente voedingsonderzoekers hebben aangetoond dat nutriavlees zeker gunstig is voor de mens. Tegelijkertijd assimileert het lichaam van het kind het moeilijker. Aangezien kindermaaltijden meestal gestoomd worden, bestaat het risico op giardiasis.

Nuttige eigenschappen van nutriavlees

dieet vleesNaar smaak lijkt nutria-vlees op konijn en rundvlees. Qua uiterlijk lijkt het gepelde karkas op een konijn, alleen het vlees is donker, het konijn heeft licht, lijkt op kip. Voedingsdeskundigen hebben de speciale voordelen van nutria-vlees geïdentificeerd en schade kan alleen zijn met individuele intolerantie voor het product:

  1. De rijke set van licht verteerbare vitamines en aminozuren in vlees maakt het een dieet en wordt aanbevolen voor verzwakte mensen en kinderen als de meest waardevolle bron van eiwitten. Calorierijk vlees – 190 kcal / 100 g vlees. Als onderdeel van een portie van 100 g, 20 g eiwitten, 4 g vet, maar ook handig. Calcium is goed voor botten en fosfor is goed voor het gezichtsvermogen. Rood vlees wordt geassocieerd met veel biologisch ijzer.
  2. Het product wordt verkocht in de vorm van karkassen en halffabrikaten en thuis koken kost niet veel tijd.
  3. Het voordeel van nutriavlees is dat het licht verteerbaar is en geen zwaar gevoel in de maag geeft. Nutria gerechten worden geassimileerd bij gastro-intestinale aandoeningen en hebben een helende werking. Alleen nutriavet bevat een therapeutische set onverzadigde organische linoleenzuren uit alle traditioneel gebruikte vleessoorten.
  4. Regelmatige consumptie van nutriavlees in welke vorm dan ook versterkt het lichaam. Het is vooral handig om het product te gebruiken voor mensen met ziekten van het hart en het vaatstelsel – cholesterolafzettingen lossen op, spieren worden versterkt en de toestand van het zenuwstelsel wordt genormaliseerd.
  5. Het verhoogde gehalte aan gezonde eiwitten in een delicaat, fijnvezelproduct maakt gekookte gerechten gezond en lekker voor iedereen. De enige uitzonderingen zijn mensen met een individuele intolerantie voor dit soort vlees..

Het gebruik van nutriavlees voor voedsel is nuttig, dit staat buiten kijf. Er moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van infectie, maar rundvlees kan ook runderlintwormcysten in het vlees bevatten en het varken heeft zijn eigen parasieten. Zelfs vissen die uit schone rivieren worden gevangen, dragen hun eigen wormen. Daarom is het noodzakelijk om elk vlees aan een normale warmtebehandeling te onderwerpen en niet om rauw gehakt te proeven..

Er is nog een aspect. De specifieke geur van vlees. Sommige mensen haten het. De nutria in de cellen hebben echter een zwak muskusachtig aroma. Jagers oogsten nog steeds nutria in het wild. Daarom is het belangrijk om alleen vlees te kopen van gekooide dieren met een veterinair merk.

Is het mogelijk om nutria vlees in het kindermenu op te nemen?

koken nutriaDieet nutria vlees is mals, met fijne vezels. Het is gemakkelijk te bereiden en smakelijk in welke vorm dan ook en veroorzaakt geen allergieën. Een karkas van 10 kg is het gebruikelijke standaardgewicht voor een volwassen dier. Nutria-vlees zal kinderen ten goede komen of schaden, begrijpen voedingsdeskundigen.

verwerking van nutriavleesOp de vraag of het mogelijk is om babyvoeding te starten met nutriavlees, waarschuwen experts dat elk eiwit van dierlijke oorsprong in het menu van de baby wordt opgenomen nadat hij al 3 maanden groenten, fruit en granen heeft gekregen. Dat wil zeggen, de maag accepteert en verteert plantaardig voedsel al. Daarna kan nutriavlees in het menu worden opgenomen. In dit geval moet het vlees fijngemalen worden om de spijsvertering te vergemakkelijken..

In de binnenlandse open ruimten wordt het eerste nutria-vlees-aanvullende voedsel al lang in de Kuban uitgevoerd. De enige toevoeging is dat moeders de nutria voor hun kinderen zorgvuldig uitkiezen, in overleg met de eigenaar van de boerderij..

Video over de heilzame eigenschappen van nutriavlees